Emin kıyma renklendirici iddiası doğru mu? İşte gerçekler

Emin kıyma markasında renklendirici kullanıldığına yönelik son günlerde sosyal medya üzerinde dolaşıma sokulan videolarla ilgili gerçek ortaya çıktı. Videoların belli bir kesim tarafından bilinçli olarak paylaşıldığı tahmin ediliyor. Çünkü videolarda kullanılan kıymada hiçbir şekilde boya bulunmuyor.

Google Haberlere Abone ol
Emin kıyma renklendirici iddiası doğru mu? İşte gerçekler

Emin kıyma markasında renklendirici kullanıldığı ileri sürülerek çekilen video görüntülerinde verilmek istenen mesajların tamamen yalan olduğu ortaya çıktı.

Et sektöründe tekeli elinde bulunduranların tekelini kıran, vatandaşın ucu et yemesine vesile olan marketlere yönelik provokasyonlar neredeyse artık saldırı halini almış durumda.

Devlet desteğiyle ucuz kıyma, kuşbaşı satan marketler uzun zamandır belli kesimlerin hedefindeydi. Özellikle ucuz et satmaları nedeniyle farklı kesimler tarafından hedef alınıyordu.

Ancak son olarak vatandaşın aklıyla dalga geçen bir video ile benzer saldırılar devam etti. 

BİM ve A101 gibi ucuzluk marketlerinde vatandaşın ucuz ete ulaştığı noktalarda satışı yapılan Emin kıyma ile ilgili yayınlanan videoların tamamen bilinçli bir şekilde, markayı hedef alan bir aldatmaca olduğu öğrenildi.

BÜTÜN KIYMALARDA AYNI SONUÇ ÇIKAR

Çünkü, normal şartlarda bütün kıyma türlerinin bu şekilde bir işlem uygulandığında aynı sonucu vereceği biliniyor.

Kıymanın içindeki maddeler suya tutulduğu anda aynı sonuç ortaya çıkıyor. 

Videolarda görülen ve kıymanın su ile karıştığında suya pembe rengini veren şey etin kas yapısında bulunan miyoglobin proteini.

Miyoglobin suyla karıştırıldığında hızla çözünebiliyor.

Ete kırmızı rengini veren şeylerden biri de miyoglobinin yapısındaki Demir (Fe) elementi.

İŞTE SOSYAL MEDYADA PAYLAŞILAN O VIDEO:

BİM'DEN AÇIKLAMA

Öte yandan konuyla ilgili BİM'den de açıklama geldi. Açıklamada Emin marka kıymada hiçbir şekilde renklendirici kullanılmadığı, sosyal medya üzerinden yaygara yapanlar hakkında yargıya gidileceği belirtildi.

İşte BİM'den yapılan o açıklama: Mağazalarımızda satışa sunulan Emin marka dana kıyma ürünleri üretimin her aşamasında denetlenen sağlıklı ürünlerdir. Bu ürünlerimizde hiçbir koşulda katkı maddesi ve renk verici gıda boyacı kullanımı söz konusu değildir.

Bu ürünümüzle ilgili son günlerde çeşitli sosyal medya hesapları tarafından paylaşıma sokulan video, siz değerli tüketicilerimizi aldatmaya yönelik bir kurgudur. Bu görüntülere itibar etmemenizi rica ederiz. Bu hesaplar ve bunlarla ilgili kişiler hakkında tarafımızca yasal işlem başlatılacaktır.

Yorumlar