Doktorlar artık hastaneye yakın oturmak zorunda

Sağlık Bakanlığı, doktorların hastanelere yakın yerlerde oturma zorunluluğu getirdi. Bakanlık genelgesine göre, doktorlar hastaneye en fazla 30 dakika uzaklıkta bulunabilir

Google Haberlere Abone ol
Doktorlar artık hastaneye yakın oturmak zorunda

Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammed Güven’in imzasıyla sağlık il müdürlükleri ve YÖK (Yüksek Öğretim Kurumu) Başkanlığı’na bir genelge gönderildi. Genelgede, sağlık hizmetlerinin aciliyeti, sürekli ve ertelenemez özelliği sebebiyle kamu ve özelde çalışan sağlık personelinin ihtiyaç duyulduğunda sağlık kuruluşuna en kısa sürede ulaşmasının gerek sağlık hizmetinin etkinliği gerekse hastaların ihtiyaç duydukları sağlık hizmetine zamanında ulaşabilmeleri bakımından büyük önem taşıdığı vurgulandı.

Genelgede sağlık kuruluşlarında, sağlık hizmetlerinin verimli ve aksamadan yerine getirilmesinin temini amacıyla normal mesai saatleri haricinde de hizmetine ihtiyaç duyulabilen sağlık personelinin en kısa sürede sağlık kuruluşuna ulaşması gerektiği belirtilerek şu uyarılara yer verildi: “İlgili personelin normal ulaşım şartlarında 30 dakika içinde sağlık kuruluşunda bulunmasını sağlayacak şekilde kanun hükmüne riayet edilmeli. Mülki idare amirleri eş durumu, sağlık mazereti sebebiyle veya personelin ikameti için mesken bulunamadığı durumlarda, sağlık hizmetinin aksamaması için gerekli tedbirleri almak kaydıyla, bu süreyle ilgili sağlık personelinin şartları ile halkın hizmete erişim ihtiyacını dikkate alarak belirleyebilir.”

Sağlık Bakan Yardımcısı Muhammed Güven, uygulamanın titizlikle takibi ile genelgeye aykırı hareket eden personel hakkında görev yaptığı kuruluşun mevzuatına göre idari ve disiplin işlemi yapılmasını istedi.

Yorumlar