'Dersim' kararı verenler hakkında soruşturma

Tunceli Belediyesi'nin adını "Dersim Belediyesi" olarak değiştirme kararı alan yetkililer hakkında soruşturma başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol
'Dersim' kararı verenler hakkında soruşturma

Tunceli'nin adını belediye binasında "Dersim" olarak yazma kararı aldıran yetkililer hakkında soruşturma kararı verildi.

İçişleri Bakanlığı'nca, Belediye Meclisi tarafından verilen Tunceli isminin 'Dersim' olarak değiştirilmesi kararıyla ilgili soruşturma başlatılarak müfettiş görevlendirildi.

Tunceli Belediye Meclisi, belediye girişindeki "Tunceli" isminin yazılı olduğu tabelanın "Dersim" diye değiştirilmesi yönünde karar almıştı.

Kararda şu ifadelere yer verilmişti:

"Kentimizin kültürü, tarihi ve inanç biçimini yaşatmak adına belediyemiz hizmet binasında bulunan tabelada yazılı 'Tunceli' ibaresinin değiştirilerek yerine 'Dersim' ibaresinin yazılması oy çokluğuyla kabul edildi.

Ayrıca ilimizde yaşayanların Türkçenin yanı sıra Zazaca ve Kürtçe konuştuğu göz önünde bulundurularak belediye hizmetlerinin ilde yaşayanların ihtiyaçları doğrultusunda Zazaca ve Kürtçe dillerinde de yürütülmesi oy çokluğuyla kabul edildi."

Yorumlar