Dalgıçlar, sulama kanalında kaybolan çocuğu 20 dakika sonra buldu

Adana'da serinlemek için sulama kanalına giren 14 yaşındaki Soner Can, su altı ekiplerince 20 dakikalık arama sonucu kaybolduğu yerden bir kilometre ötede bulundu. Sağlık ekiplerinin hayat belirtisi tespit ettiği çocuk Özel Güney Hastanesi'nde...

Google Haberlere Abone ol
Dalgıçlar, sulama kanalında kaybolan çocuğu 20 dakika sonra buldu

Adana'da serinlemek için sulama kanalına giren 14 yaşındaki Soner Can, su altı ekiplerince 20 dakikalık arama sonucu kaybolduğu yerden bir kilometre ötede bulundu. Sağlık ekiplerinin hayat belirtisi tespit ettiği çocuk Özel Güney Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Olay, merkez Seyhan ilçesi Ova Mahallesi'nde yaşandı. Soner Can ile 2 arkadaşı, gezmek için Adana Havalimanı arkasından geçen sulama kanalına geldi. Arkadaşlarının, "Yüzme bilmiyorsan burada kanala girme" ikazını dinlemeyen Can, kanala atladı. Atlaması ile birlikte akıntıya kapılan genç sürüklenerek gözden kayboldu.

Can'ın bir arkadaşı kanal boyunca yürüyerek çocuğu takip etti, diğeri ise Şakirpaşa Polis Merkezi'ne haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen emniyet ile Büyükşehir Belediyesi su altı ekipleri, çalışma başlattı. Soner Can, dalgıç polislerin 20 dakika süren arama çalışmaları sonucu bir kilometre ileride Gülbahçesi Mahallesi'nde bulundu.

Ekipler tarafından sudan çıkarılan çocuğa ilk müdahale buradaki ambulansta yapıldı. Hayat belirtisi görülmesi üzerine sağlık ekipleri kalp masajı yaparak çocuğu hayata döndürmeye çalıştı. Ambulansla Özel Güney Adana Hastanesi'ne götürülen çocuğun tedavisi sürüyor. CİHAN

Yorumlar