Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ayasofya taleplerine cevap

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Zelanda'daki katliamı gerçekleştiren teröristin gündeme getirdiği Ayasofya'nın açılması yönünde sosyal medyada yükselen taleplere ilişkin, "Zamanı var" imasında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ayasofya taleplerine cevap

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Zelanda'daki terörist saldırıdan sonra yeniden gündeme gelen Ayasofya konusunda başlayan tartışmalara değindi.

Yeni Zelanda'daki terörist, Ayasofya'yı minarelerden kurtararak yeniden kilise haline getireceklerini söylemişti. Bunun üzerine sosyal medyada, "Ayasofya ibadete açılsın" talepleri yeniden yükselmeye başlamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu taleplerle ilgiil olarak 16 Mart 2019 Cumartesi günü Tekirdağ'da düzenlenen mitingde konuştu.

Erdoğan, Ayasofya talepleri için, "Henüz zamanı gelmedi" imasında bulunarak taleplere şimdilik kapıyı kapattı.

Erdoğan konuşmasında şunları söyledi: 

"Sultanahmet'i bir doldurun ondan sonra ona bakarız. Bak, şimdi Büyük Çamlıca Camisi'ni yaptık. Dört, beş tane Ayasofya eder, o kadar büyük. 60 bin kişiyi alabilecek kapasitede. Anadolu Yakası'nda tüm İstanbul'da ve Türkiye'de en büyük cami oldu. Mesele o değil, bu işin bir siyasi boyutu var, yanı var. Yan tarafta Sultanahmet'i doldurmayacaksın, 'Ayasofya'yı dolduralım' diyeceksin. Bu oyunlara gelmeyelim. Bunların hepsi tezgah. Biz ne zaman, neyin, nasıl yapılacağını çok iyi biliyoruz. Bu namussuzlar böyle dedi diye biz adım atmayız. Adımı nasıl atacağımızı, bunun siyaset dilini de çok iyi biliriz." 

Yorumlar