Çolpan Emet kimdir, gerçekte öyle biri var mı? Savaşçı Çolpan Bey kimdir?

Savaşçı dizisinin son bölümünde yer verilen Doğu Türkistanlı Çolpan Emet kimdir, gerçekte var mı yoksa sadece dizide bir karakter midir?

Google Haberlere Abone ol
Çolpan Emet kimdir, gerçekte öyle biri var mı? Savaşçı Çolpan Bey kimdir?

FOX TV'de yayınlanan Savaşçı dizisinin son bölümünde yer verilen Doğu Türkistanlı Çolpan Emet kimdir, gerçekte var mı yoksa sadece dizide bir karakter midir? Savaşçı dizisinde Çolpan bey kimdir?

Dizi senaryosuna göre, Doğu Türkistan'daki Çin zulmünden kaçarak Türkiye'ye ulaşmaya çalışan kafilenin kurtarılması gerekiyor.

Kafileyi önemli kılan ise kafilede bulunan Çolpan Emet'tir. Diziye göre Çolpan Emet, Çin zulmünü bütün dünyaya duyuracak öncemli belgelere sahiptir.

Şu ana kadar da Çin'in Doğu Türkistan'daki zulmünü dünyaya anlatmaya kendini adamış yaşlı bir adamdır.

Peki, dizideki senaryoda anlatıldığı gibi gerçekte de Çolpan Emet isminde bir Doğu Türkistanlı var mı?

Çolpan Emet kimdir, gerçekte öyle biri var mı?

Yaptığımız araştırmalara göre Doğu Türkistan zulmünü dünyaya anlatmaya çalışan çok sayıda Uygur Türkü var; ancak aralarında Çolpan Emet adıyla bilinen birisi yok.

Yani Çolpan Emet karakteri sadece dizi senaryosunda olan bir isimdir.

DOĞU TÜRKİSTAN'LI EN ÜNLÜ ÇOLPAN

Doğu Türkistanlı en ünlü Çolpan isminde ya da soyadında aydını Süleyman Çolpan'dır. Süleyman Çolpan ise 1938 yılında SSCB tarafından öldürülmüş Doğu Türkistanlı bir şairdir.

Yorumlar

Musa Uygur Doğu Türkistanlı Abdulkadir Yapçan EMET var, şuan İstanbul’da yaşıyor Çin’de üç defa tutuklanmış toplam 12 hapishanede yatmış işkence görmüş Kanaat Önderdir, Çin kaç yıldır Türkiye hükümetinden Abdulkadir Yapçan Emet’in Çin’e teslim etmesini istiyor ama Türkiye cumhuriyeti iade etmeden himaye altına tutuyor.
Batur KARAHANLI Çolpan Emet bir sembolik isimdir. Türkistan İn büyük şairi Abdulhamit Süleymanoğlu Çolpan ile Doğu Türkistan bağımsızlık mücadelesinin günümüzdeki sembolik isimlerinden Abdukadir Emet (Abdukadir Yapçan)nı temsil etmektedir. Abdukadir Emet kendisi İstanbulda ikamet etmektedir.
Tugba Ne ara buldun yaaaa aaaaavinaa
Tugba Ne ara aq