Çöken binada ölenler son yolculuğuna uğurlandı

Kartal'daki binanın çökmesi sonucu hayatını kaybeden 1,5 yaşındaki Eylül Dervişoğlu, Melih Aydın, Volkan Balta, Şeyma Kambur ve çocukları Zehra ve Ali Bilal son yolculuklarına uğurlandı.

Google Haberlere Abone ol
Çöken binada ölenler son yolculuğuna uğurlandı

Kartal'daki Yeşilyurt Apartmanı'nın çökmesi sonucu hayatını kaybedenler arasında bulunan 1,5 yaşındaki Eylül Dervişoğlu ve dayısı 16 yaşındaki Melih Aydın için, çöken binanın olduğu mahallede bulunan Zeytinlik Ulu Camisinde cenaze töreni düzenlendi. 

Törene Dervişoğlu ve Aydın ailelerinin yanı sıra, çöken binada yakınlarını kaybeden diğer vatandaşlar da katıldı. Törende, incelemelerde bulunmak için olay yerine gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar da hazır bulundu.

Eylül ve Melih'in cenazeleri, defnedilmek üzere Kartal Mezarlığına götürüldü.

Çöken binada yaşamını yitiren Volkan Balta'nın cenazesi, Trabzon'un Şalpazarı ilçesinde toprağa verildi.

Volkan Balta'nın cenazesi, işlemlerinin ardından ilçeye getirildi.

Balta'nın cenazesi, ilçeye bağlı Fidanbaşı Mahallesi Camisinde kılınan namazın ardından aynı yerdeki mezarlığa defnedildi.

Cenaze törenine, Balta'nın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Halil Şen, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Beşikdüzü Kaymakamı Cevdet Ertürkmen ve vatandaşlar katıldı.

Vali Ustaoğlu ve beraberindekiler, cenaze töreninin ardından Balta'nın ailesine taziyelerini iletti.

Anne ve 2 çocuğuna veda

Yeşilyurt Apartmanı'nın çökmesi sonucu hayatını kaybedenler arasında bulunan Şeyma Kambur (30) ile kızı Zehra (8) ve oğlu Ali Bilal (4) için Cevizli Çınar Camisi'nde cenaze namazı kılındı.

Namaza Kambur ailesinin yanı sıra çöken binada yakınlarını kaybeden diğer vatandaşlar katıldı. 

Ailesini kaybeden baba Sedat Kambur, taziyeleri kabul etti. Kalabalığın sokaklara taştığı namazını, TBMM Başkanı ve AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Binali Yıldırım ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da kıldı.

Kambur ailesinin cenazeleri Pendik Kaynarca Koca Mezarlığı'na defnedildi. 

Çöken binada yapılan çalışmalar sonucu dün akşam son olarak anne Şeyma ve çocukları Zehra ile Ali Bilal Kambur'a ulaşılabilmişti. Anne ve çocuklarının birbirlerine sarılmış vaziyette bulundukları bildirilmişti.

Yorumlar