CHP yandaşı Odatv'den sanatçılara 'faşist' baskı

İBB Başkan adayı İmamoğlu'na çalıştıkları şirketlerin baskısıyla sosyal medya üzerinden destek açıklamasında bulunan sanatçılarla ilgili tartışmalar devam ederken, Odatv gibi internet siteleri ise destek açıklaması yapmayan sanatçıları hedef gösterdi. İsimlerini vererek siyasi tercih yapma baskısı altına almaya çalıştı. Siyasi düşüncelerini açıklamaya zorlamak anayasaya göre suç teşkil ediyor. Odatv'nin bunu aleni bir şekilde yapması dikkatlerden kaçmadı.

Google Haberlere Abone ol
CHP yandaşı Odatv'den sanatçılara 'faşist' baskı

Yüksek Seçim Kurulu'nun şaibeli ve tartışmalı İstanbul seçimlerini iptal ederek yenilenmesine karar vermesinden sonra sosyal medya üzerinden yeni tartışmalar başlamıştı.

Başta Ekrem İmamoğlu olmak üzere birçok kişi, sanat camiası dahil olmak üzere birçok kesimi baskı altına almaya başladı.

Anayasaya göre "Kişileri siyasi düşüncelerini açıklamaya zorlamak" suçtur.  Ancak CHP yandaşı medyada bunu önemseyen hiç kimse yok. Özellikle de Odatv gibi CHP yandaşı sitelerde, sırf İmamoğlu'na destek açıklamasında bulunmadıkları için bazı sanatçıların isimleri ve resimleri paylaşılarak "faşist rejimlerde" görülen baskı türü baskılar uygulandı. 

İşte ODATV'de yer alan o haber:

“Her Şey Çok Güzel Olacak” bile diyemeyenler de var

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK'nın kararının ardından "Artık sanatçısı da, iş insanı da, işçisi de, öğretmeni de, memuru da konuşacak, herkes konuşacak!"dedi, birçok ünlüden destek geldi.

Sanat camiasından onlarca isim YSK'nın kararına tepki gösterdi. Kararın ardından başlayan tepkiler sabah saatlerinde de devam etti. YSK'nın kararına tepki gösterenler arasında; Tarkan, Cem Yılmaz, Demet Akbağ, Yılmaz Erdoğan, Cem Davran, Yalın, Mehmet Günsür, Hakan Taşıyan, Levent Üzümcü, Berna Laçin,Orhan Aydın, Aylin Aslım, Sıla Gençoğlu, Fazıl Say gibi onlarca isim yer aldı.

Ünlü isimler İmamoğlu’na destek verirken kamuoyunun dikkati “Her şey çok güzel olacak” diye yazamayanlara çevrildi. Öyle ki iktidara yakın isimler dahi “Her şey çok güzel olacak” derken bunu diyemeyenler arasında Kıvanç Tatlıtuğ, Acun, Mazhar Alanson, Seda Sayan, Hülya Avşar, Oktay Kaynarca, Beyaz ve Mustafa Sandal gibi isimlerin olması dikkatlerden kaçmadı.

Haberde kullanılan fotoğraf görseli ise şu:

Kaynak: Son Haberler 

Yorumlar