CHP'li başkanın ilk icraatı: Suriyeliye yemek yok

31 Mart yerel seçimleri öncesinde mültecilere olan kinini ve nefretini açıkça belirten ve “Bolu’da Suriyeli görmek istemiyoruz” ifadelerini sıkça kullanan CHP’li Tanju Özcan, belediye başkanlığını kazandıktan sonra yaptığı ilk icraatı ortaya çıktı. Özcan, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı aşevinden tarafından şehirdeki ihityaç sahibi Suriyelilere verilen yemeği kesti. Öte yandan, Özcan, Suriyelilere Bolu’da işyeri açma ruhsatı da vermeyecek.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li başkanın ilk icraatı: Suriyeliye yemek yok

Yerel seçimlerde Bolu belediye başkanı seçilen CHP’li Tanju Özcan’ın ilk icraatı Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı aşevinden Suriyeli mültecilere verilen yemek yardımını kesmek oldu. Seçim öncesi de Suriyeli mültecilere karşı nefret söyleminde bulunan, “Bolu’da Suriyeli görmek istemiyoruz” diyen Özcan, Suriyelilere işyeri açma ruhsatı verilmemesi talimatı da verdi. Geçtiğimiz Cuma göreve başlayan Özcan’ın Suriyeli mültecileri hedef alması ve savaştan kaçan mazlumlara yapılan yemek ve nakit yardımını kesmesi, Bolulu vatandaşların tepkisine neden oldu.

VATANDAŞ TEPKİLİ

Belediyenin mültecilere karşı düşmanca tutumunu eleştiren Bolulu vatandaşlar, “Hz Muhammed efendimizin ümmeti olarak bu durum üzücüdür. Tanju Özcan’ın talimat verdiği bu uygulama insanların gönlünde yara açmıştır. Bolu Belediyesi’nden yardım alan mülteci aileler bir evde 15, 16 kişi kalıyor ve çoğu çocuklardan oluşan gariban aileler. Burada sayın başkan keşke durum tespiti yaptırıp bu gariban ailelere yardımı sürdürseydi. Biz Müslümanlar karşımızda kim olursa olsun adaletli davranmak zorundayız” şeklinde başkan Tanju Özcan’a tepki gösterdiler.

Yorumlar