CHP İnce'nin restini gördü, 'Aday listesi değişebilir'

CHP'nin 24 Haziran seçimleri için açıkladığı milletvekili aday listesinde Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'ye yakın olan isimlerin yer almadığı ortaya çıkmıştı. İnce'nin dün Twitter üzerinden Bartın ve Zonguldak mitinglerini iptal edebileceğini açıklamasının ardından CHP'de hareketlilik yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
CHP İnce'nin restini gördü, 'Aday listesi değişebilir'

SonHaberler | Haber Merkezi

CHP kulislerinden edinilen bilgilere göre CHP'nin 24 Haziran seçimlerindeki aday listesi büyük ölçüde netleşti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın isimler liste başı olurken CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı olan Muharrem İnce'ye yakın isimlere ise listede yer verilmedi. Öte yandan 3 büyük şehirde birinci sırada kadın siyasetçiye yer verilmemesi de parti için ciddi muhalefete sebep olduğu belirtiliyor. Gelen tepkilere göre değişiklikler olabileceği ifade ediliyor. Özellikle CHP'nin Muharrem İnce'ye yakın olduğu iddia edilen isimlerin yer almaması dün gece kulislerde büyük tartışma yaratmıştı. Aday gösterilmemesi üzerine Ali Şeker’e yeni teklifte bulunuldu. Gelen tepkiler nedeniyle listelerde küçük de olsa son dakika değişiklikleri gelebileceği belirtiliyor.

CHP’nin son kurultayı öncesi “sınıf temelli sol muhalefet” çıkışı yapan milletvekillerinden Selin Sayek Böke ve Orhan Sarıbal listede yer alırken, İlhan Cihaner, Niyazi Nefi Kara ve Ali Şeker liste dışı kaldı.

İNCE'YE YAKIN 20 İSME ÇİZİK

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'ye yakınlığı ile bilinen 20 isme çizgi çekildiği iddia edildi. Buna göre Muharrem İnce'ye yakınlığı ile bilinen ancak listede yer almayan isimlerden bazıları şöyle; Namık Havutca, Rıza Yalçınkaya, Bülent Öz, Bülent Bektaşoğlu, Mehmet Göker, Mazlum Nurlu, Yakup Akkaya, Akın Üstündağ, Şerafettin Turpcu, Erdin Bircan tekrar aday yapılmadı. İnce'ye yakın olanlardan sadece Tanju Özcan ve Yaşar Tüzün aday listelerinde yer alabildi. 

İNCE MİTİNGLERE DEVAM EDECEK

Muharrem İnce'nin iptal edildiği belirtilen Bartın mitinginin 14.30'da Cumhuriyet Meydanı'nda; Zonguldak Mitingi'nin ise 17.00'de Madenci Anıtı önünde yapılacağı duyuruldu.

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Twitter'dan yaptığı açıklamada yarın planlanan Zonguldak ve Bartın mitinglerini iptal edebileceğini duyurmuştu.

İnce paylaşımında, "Sesim kısıldı, yarın yapmayı planladığımız Zonguldak ve Bartın Mitinglerimizi iptal edersek kusura bakmayın. Önümüzdeki günlerde telafi ederiz" demişti.

Yorumlar