Cezaevinde halı ustası oldular

Manisa E Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki 20 hükümlü, Anadolu Sigorta’nın "Bir Usta Bin Usta" projesi kapsamında açtığı Gördes Halı Dokumacılığı Kursu’nu bitirerek belge aldı.

Google Haberlere Abone ol
Cezaevinde halı ustası oldular

Manisa E Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki 20 hükümlü, Anadolu Sigorta’nın "Bir Usta Bin Usta" projesi kapsamında açtığı Gördes Halı Dokumacılığı Kursu’nu bitirerek belge aldı. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim İl Müdürlüğü organizatörlüğünde, 2013 Ekim ile 2014 Mart arasında devam eden kursa katılan 20 hükümlüye bitirme belgeleri, cezaevinin toplantı salonunda düzenlenen törenle verildi. Törene Manisa Vali Yardımcısı Mehmet Yüce, Kültür ve Turizm İl Müdürü Erdinç Karaköse, Milli Eğitim İl Müdürü Mustafa Altınsoy, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Murat Çimen, cezaevinden sorumlu Cumhuriyet Savcısı Hünkar Ersan Kırlangıç, Şehzadeler İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hüseyin Şimşek, Cezaevi Kurum Müdürü İsmet Çelik ve hükümlüler katıldı.

Cezaevi Müdürü Çelik, kursun altı ay sürdüğünü belirterek, “Kursumuza cezaevindeki 20 hükümlümüz katıldı. Halı dokuma öğretmenimiz Ahmet Akdeniz eşliğinde, unutulmaya yüz tutmuş Gördes halısını dokumasını öğrenerek bu el sanatını tekrar canlandıracaklar. Amacımız, hükümlülerimizi sosyal hayata alıştırmak ve ceza süreleri bittikten sonra bir meslek edinmelerini sağlamak. İnanıyoruz ki 20 hükümlümüz, öğrendikleri bu el sanatını normal hayatlarına başladıklarında bir meslek haline getirip sürdürecekler.” dedi. Başsavcı Vekili Çimen de çeşitli meslek kurslarının cezaevindeki hükümlülerinin toplum hayatından kopmamasını sağladığını söyledi. Çimen, “Meslek kursları sayesinde hükümlülerimiz, bir taraftan sosyal yaşamdan kopmazken bir taraftan da ceza süreleri boyunca meslek öğrenmiş oluyorlar. Yani hükümlülerimizi, ceza süreleri bittikten sonraki hayata hazırlamış oluyoruz. Kendilerine altın bilezik kazandırıyoruz.” şeklinde konuştu.

Ardından Vali Yardımcısı Yüce veBaşsavcı Vekili Çimen başta olmak üzere protokol üyeleri, kursu bitiren hükümlülere belgelerini verdi. Kursiyerler, altı ay boyunca 65 sandalye halısı, dört seccade halısı ve 13 de çeşitli figürlerde halı dokudu. CİHAN

Yorumlar