Cemal Kaşıkçı cinayetinde yeni delil

Türkiye'nin elinde Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili ses kayıtları delillerinin dışında başka deliller de olduğu öğrenildi. İddiaya göre Türkiye'nin elinde ses kayıtlarının dışında ayrıca telefon trafiğini gösteren yeni bir delil daha var. Öte yandan CIA'nın cinayet emrini Prens Bin Selman'ın verdiğine dair kanaate ulaştığı belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol
Cemal Kaşıkçı cinayetinde yeni delil

Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda 2 Ekim 2018 tarihinde vahşice katledilen Cemal Kaşıkçı olayıyla ilgili olarak Türkiye'nin elinde ses kayıtları olduğu daha önce açıklanmıştı. Şimdi ise yeni delillerin olduğu belirtiliyor. İddiaya göre, Türkiye'nin elinde cinayet sonrasında yaşanan telefon trafiğinin detaylı bilgileri de var. Buna göre cinayet sonrasında katillerin kimleri aradığı tek tek tespit edilmiş durumda.

Yazar Abdülkadir Selvi bugünkü köşesinde bu konuyla ilgili önemli bir bilgi verdi. Selvi yazısında şunları söyledi: 

 Türkiye’nin elinde sadece cinayet öncesi ve cinayet anına ilişkin ses kayıtları yok. Çok ama çok önemli bir delil daha var.

Veliaht prens tarafından isimleri tek tek tespit edilip Türkiye’ye gönderilen 15 kişilik ekibin Kaşıkçı’nın öldürülmesinden sonra girdikleri uluslararası telefon trafiği. Telefon trafiğinde başta Suudi Arabistan olmak üzere bazı merkezlere Kaşıkçı’nın ortadan kaldırılması talimatının yerine getirildiğine dair bilgi veriliyor.

Kaşıkçı öldürüldükten sonra Suudi güvenlik yetkilisi Tutreb’in telefonda, “Patronunuza söyleyin, adamlar işlerini bitirdi” dediği tespit edilmişti.

Yorumlar