Bülent Arınç'a Cumhurbaşkanlığı'nda önemli görev

TBMM Eski Başkanı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı tarafından oluşturulan Yüksek İstişare Kurulu üyeliğine seçildi.

Google Haberlere Abone ol
Bülent Arınç'a Cumhurbaşkanlığı'nda önemli görev

AK Partili eski yöneticilere görev verilmesi gerektiğini daha önceki açıklamalarında dile getiren Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) eski Başkanı Bülent Arınç, önemli bir göreve seçildi.

Arınç, Cumhurbaşkanlığı tarafından kurulan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu'a seçildi.

Arınç, Başkan Erdoğan tarafından kendisine verilen görevi Manisa'da katıldığı iftarda açıkladı.

Bülent Arınç verilen görevi açıklarken "Bu yalakalığın değil sadakatin sonucu" dedi.

Manisa'da bir iftar programında konuşan Arınç, konuşmasının son bölümünde kendisiyle ilgili önemli gelişmeleri paylaştı.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kurulan "Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu" üyeliğine getirildiğini açıklayan Arınç, şöyle devam etti: "Manisalıları Cumhurbaşkanlığı'na da bekliyorum. Cumhurbaşkanımız Yüksek İstişare Kurulu'nu kuracağını, bizi de orada görmek istediğini ifade etti. Kararname yayınlandı, şimdi yerlerimiz hazırlanıyor. Biz yıllardan beri bu ülkede siyaset yolunu tercih ettik. Hakkımızda kötü bir şöhret bugüne kadar olmadı. Bir ara bir şeyler yamamaya çalışanlar oldu ama hepsi rezil oldu. Çok şükür biz dimdik ayakta kaldık. Bu süreç içinde bize sahip çıkanlara teşekkür borcumuz var. Bizi çok sevmekle birlikte uzaktan bakmaya çalışan dostlarımıza da sitemimiz var. Zamanı geldiğinde de onlarla da helalleşiriz. Biz kimseye hakkımızı haram etmedik. Ama insanlar doğru bildiklerini söylemeli, iyi bildiklerini yapmalı. Onun bunun peşinden çanta taşımamalı, taklacı olmamalı. Adam olacaksın, adam gibi olacaksın. Güneş çıktı, bütün kirler dağıldı" diye konuştu. Kendisini eleştirenlere yönelik konuşan Arınç, "Onlara göre biz yok olmuştuk, bitmiştik. Şimdi Cumhurbaşkanımızın yanında Yüksek İstişare Kurulu'nun Başkanı kendisi olacak, biz de yanında olacağız. Böyle bir şeyi Rabbim sadakatin sonucunda veriyor, yalakalığın sonucunda değil" dedi.

Yorumlar