'Bizimle olmayan varsa söylesin kafasına sıkayım'

Akıncı Üssü'nde filoya gelen darbeci bir ÖKK askerinin teğmenlere, "Bir işe başladık, eğer bizimle olmayan varsa şimdi söylesin kafasına sıkayım" dediği belirtildi

Google Haberlere Abone ol
'Bizimle olmayan varsa söylesin kafasına sıkayım'

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 kişinin yargılandığı davanın görülmesine sanık savunmalarıyla devam edildi. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya sanıklar, avukatları, müştekiler ile gaziler ve şehit yakınları katıldı. Savunması alınan sanık Ercan Dağhan da Şubat 2016'da Akıncı Üssü'ne kursiyer teğmen olarak atandığını, 15 Temmuz Cuma günü ise 141. Filo'da rutin mesainin devam ettiğini belirtti.

Akşam saat 17.30'da filo komutanı Hakan Karakuş'un bir toplantı yaptığını anlatan Dağhan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Telefonları bir çantaya toplayarak dışarıya çıkardılar. Filo komutanı, 'Sandık sonuçlarına bakıyorum lojmanlardan HDP'ye oy çıkıyor, siz kimseye söylemezsiniz ama yanınızdaki duyar, bütün operasyon açığa çıkar' dedi. Bu gece Terörle Mücadele Harekatı (TMH) yapılacağını söyledi. 'Büyük bir harekat yapacağız' dedi. Terörün belinin kırılacağını söyledi, operasyonun ne kadar süreceği veya nereye yapılacağını söylemedi. Toplantıdan sonra dinlenme salonuna gittim. Hüseyin Türk yüzbaşı 2 kişiye 'Filo dışından olan kimseyi içeriye almayın' dedi. Pazartesi yapılacak sınavlar için ders çalışmaya başladım. Daha sonra arka bahçeye gittim. Uçakların kalkış seslerini duydum."

İlerleyen saatlerde bazı generallerin Akıncı Üssü'ne getirildiğini öğrendiğini ve bir grup Özel Kuvvetler Komutanlığı (ÖKK) personelinin filoya geldiğini anlatan sanık Dağhan, bir ÖKK askerinin teğmenlere, "Bir işe başladık, eğer bizimle olmayan varsa şimdi söylesin kafasına sıkayım." dediğini aktardı.

Filo bölgesine gelen Muhabere Elektronik Bilgi Sistemler Okulundan teğmenlerden uçakların şehir içinde uçtuğunu öğrendiğini aktaran Dağhan, kendisine bir görev verilmediğini ve ders çalışmaya devam etmesinin ardından uyuyakaldığını öne sürdü. Sabah saatlerinde askeri elbiselerini çıkarmasının ardından kışla dışına çıkmak isterken gözaltına alındığını ve tutuklandığını ifade eden Dağhan, "Darbe girişimini tutuklandıktan sonra öğrendim." diye konuştu. 

Yorumlar