Bir yıl önce yazmıştık 'Sinsi Planı’

Sonhaberler.com olarak bir yıl önce Aydın Doğan Medyası'nın yeni bir aday profili üzerinde çalıştığını, o ismin de Levent Gültekin olacağını yazmıştık. O günlerde pek dikkate alınmayan haber bugün doğrulandı.

Google Haberlere Abone ol
Bir yıl önce yazmıştık 'Sinsi Planı’

Mustafa Güneş | Haber Merkezi

Sonhaberler.com olarak bir yıl önce gündeme getirdiğimiz Aydın Doğan Medyası'nın Cumhurbaşkanlığı planları bugün kısmen de olsa doğrulandı. Bir yıl önce Ayşe Arman aracılığıyla parlatılarak Hürriyet Gazetesi'nin sayfalarında yer verilen Levent Gültekin'in Cumhurbaşkanlığına hazırlatıldığını belirtmiştik. Bugün yine aynı zihniyetin temsilcilerinden T24 sitesi bizim bir yıl önceki iddiamızı doğrulayan bir habere imza attı. 

Sitede yer alan haberde, Levent Gültekin'i Cumhurbaşkanı yapmak isteyen bir grubun gerekli hazırlıkları ve kamuoyu yoklamaları da yaptığı belirtildi.

İşte o haber: 

Anketler de yapıldı; Levent Gültekin cumhurbaşkanı adaylığına hazırlanıyor

Gazeteci Levent Gültekin'in 2019'da yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçiminde bağımsız aday olmayı değerlendirdiği öğrenildi.

Aralarında akademisyen ve ekonomistlerin de bulunduğu çeşitli meslek gruplarından bir grup ismin Gültekin'in adaylığına ilişkin çalışma yürüttüğü, bu kapsamda bir dizi kamuoyu araştırması çalışmasının da yaptırıldığı belirtiliyor.

Oluşumun kendini "demokrat" olarak tanımladığı, ve "kimlik, mezhep, inanç ve ideoloji ayrımı yapmadan toplumun her kesimini kucaklamayı hedeflediği" bilgisi kulislere yansıdı.

Öte yandan, T24'ün muhataplarından teyit almadığı bir bilgiye göre, yaptırılan kamuoyu araştırmalarında Gültekin'in cumhurbaşkanı adaylığına yüzde 7 dolayında destek sonucuna ulaşıldı. Gültekin'in adaylığı konusundaki açıklamanın grup içinde yapılan değerlendirme ve anket sonuçlarının ele alınmasının ardından yapılmasının planlandığı öğrenildi.

BİZ NE DEMİŞTİK? 

Eski İslamcı olan Gültekin'in bir kesim tarafından özellikle muhafazakar kesimin oylarını alabilmesi için Cumhurbaşkanlığına hazırlatıldığı haberini bir yıl önce yapmıştık. 

İşte bizim haberimiz: 

Doğan Medyası adayını buldu, Allah'tan bile korkmuyormuş! Bir önceki Cumhurbaşkanlığı seçiminde Selahattin Demirtaş'ı parlatan Aydın Doğan Medyası yeni adayını buldu. Buldukları yeni adayın çok enteresan özellikleri var. Mesela İslamcılar ve AK Partililer dışında Türkiye'deki herkese kucak açıyor. Allah'tan korkmuyor. İnancın "ahlak" getirebileceğine inanmıyor. Üstelik de eski bir İslamcı.

Önceki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ı sazlı sözlü, türklü programlara çıkaran, parlattıkça partalatan Aydın Doğan Medyası yeni bir aday arayışına girdi. Yeni bulanan adayın çok enteresan özellikleri var. Bir numaralı Erdoğan karşıtı, İslamcıları aşağılayan, Allah'tan korkulmaması gerektiğini söyleyen, inancın insana "ahlak" getiremeyeceğini savunan bir isim. 'Hayır' kampanyasında şehir şehir gezerek yüzde 49'un gözüne giren bu isim uzun zamandır aynı medya tarafından parlatılıyordu. Şimdi ise alenen parlatma işlemleri başladı. O isim Levent Gültekin.  Hürriyet Gazetesi'nin bugünkü sayısında Ayşe Arman tarafından parlatılarak yüzde 49'un beğenisine sunulan Levent Gültekin'in sunumunu yaparken dikkat çeken şu ifadeleri kullanıyor: Her soruya cevap veriyor, gözünü bile kaçırmıyor, yan yollara sapmıyor, açık sözlü… Samimiyetine inandım. Kendini korumuyor. Bir süzgeci de yok. Kalbinden geçeni direkt söylüyor. Beni duygulandırdı anlattıkları. Ben de diken.com.tr yazarı Levent Gültekin’in anlattığı gibi bir Türkiye hayal ediyorum! Size tuhaf gelebilir ama onu dinlerken bazı yerlerde gözlerim doldu, hatta ağladım. Biz iyice kafayı yedik ülkece. Hepimiz, bu ülkeyle de kafayı yedik. Ülkemizi seviyoruz ama sürekli birbirimizi yiyoruz. Güzel anlatıyor Gültekin, ‘biz’ olabilmenin formüllerini söylüyor. Ona kulak versek… Bu röportaj, Salı da devam edecek. Hep bu kadar açık sözlü ve cesur konuşabilen insanlar bulamıyorum…  Gültekin, röportajında Türkiye'de hemen hemen herkesi kucakladığını söylüyor; ancak AK Parti ve İslamcılar hariç. Bir zamanlar kendisinin de İslamcılık yaptığını ancak bundan pişman olduğunu belirten Gültekin'in ifadeleri ise çok enteresan. İşte o ifadelerden bazıları:  

"ALLAH'TAN KORKULMAZ"

"Hayır! İnançlı olmak çok başka bir şeydir. İnanç, insanı terbiye etmez. İnanç, insana ahlak vermez. İnanç, sadece yaradanına şükretmektir. Ona olan duygularını yansıtmaktır. Bir anlamda verdiği nimetlere şuna, buna bir teşekkürdür. Oysa, ahlak başka bir şey. Tamam ahlakın temeli, dinden midir, değil midir, böyle felsefik tartıştırmalar var. Ama ahlak, dinden olmadığı için seküler yasalar çıkmıştır. ‘Kırmızı ışıkta geçme! Günahtır! Cehenneme gidersin!’ dediğinde hiçbir Müslüman uymaz buna. Ama, “Kırmızı ışıkta geçme! 200 lira cezası var!” dediğinde herkes uyar. Bu kuraldır, değişmez. O yüzden de inanç, ahlak vermez. ‘Allah korkusu’ diye bir şey de yoktur. Olmaz. Zaten Allah’tan korkulmaz. Allah’a saygı duyulur…" ... Çünkü korku, karşılığı olmayan bir şeydir. İnsanoğlu, somut görmediği bir şeyden korkmaz. Yani polis yoksa başınızda, korkmazsınız mesela. Ancak polisi gördüğünüzde korkarsınız. ‘Allah korkusu’ sahici bir şey değildir. ... Ben şunu fark ettim. İslamcı ideolojiyi bir tarafa bırakabilirsek -Müslümanlığı değil, sonuçta hepimiz Müslümanız- benim Atatürkçüyle bir farkım yok, çünkü o da ülkenin iyiliğini istiyor. Benim Alevi’yle de bir farkım yok. Dersim’e gittim mesela ilk defa hayatımda ve konferansta söylediğim ilk cümle neydi biliyor musunu ... Müslümanlık, bir insanı daha iyi yapmaz! Alevilik de, bir insanı daha iyi insan yapmaz! Kürtlük de, insana bir değer katmaz, Türklük de bir insanı uçurmaz. Esas olan iyi insan olmak!

Yorumlar