Belediyeyi alan CHP'nin ilk işi Osmanlı figürlerini silmek oldu

Yerel seçimlerde Bilecik Belediyesi'ni kazanan CHP'li başkan ilk iş olarak Osmanlı dönemini simgeleyen figürleri belediye binasından söktü.

Google Haberlere Abone ol
Belediyeyi alan CHP'nin ilk işi Osmanlı figürlerini silmek oldu

Bilecik Belediyesi CHP'ye geçer geçmez ilk işleri,  Belediye binasının üzerindeki “saray” ibaresini kaldırmak ve Osmanlı minyatür ve motiflerini duvarlardan kazımak oldu.

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, belediye başkan yardımcıları ve basın mensuplarının olduğu programda, Bilecik Belediye binası önünde  yer alan “T.C. Bilecik Belediyesi” yazısının açılışını yaptı.

Yapılan düzenleme hakkında basın mensuplarına bilgi veren Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, “Bilecik Belediyesi, halkın belediyesidir. Saray haline getirilerek halktan kopuk bir belediye; halkına gerçek hizmet veremez, kendisine hizmet verir. Biz belediyeyi halka açıyoruz ve halkın belediyesi yapacağız. Bu bir simge olsa da bütün hizmetlerimizde bunu herkes görecek. Bilecik halkı kendi belediyesi olarak benimseyecek. Bilecik’i halkımızla birlikte daha güzel bir hale getireceğiz. Bunun bir simgesi olarak da belediyemizdeki saray ismini kaldırıp Türkiye Cumhuriyeti’nin belediyesi olarak değiştiriyoruz. Bu belediye, sadece ismiyle değil her şeyiyle Türkiye Cumhuriyeti’nin, Bilecik’in belediyesi olacaktır.” ifadelerine yer verdi.

Belediye girişindeki Osmanlı dönemine ait figürleri kaldırıp yerine Atatürk ve Cumhuriyet temalı görsellerin koyacağı öğrenilen Şahin’in, belediye girişinde geniş  çaplı yapılacak bir proje ile  bütünüyle bir farklılık yapmayı hedeflediği bildirildi.

Yorumlar

ihsan bu başkan rum dölü olamalı
İsa KANSIZ bunlar adii şerefsizler TÜRKİYE yi bölmek için her şeyi yaptılar kürtler saf bunlara kanıyorlar işte onları ülkeye sokan da ATATÜRK ama gelde anlat bunlara kafa basmıyor