BEDAŞ'dan "25 kuruş nedeniyle haciz iddiasına" yalanlama

BEDAŞ, bir vatandaşın "25 kuruş borç yüzünden haciz geldi" şeklindeki şikayetinin gerçeği yansıtmadığını belirterek olayın iç yüzünü aydınlatan bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
BEDAŞ'dan "25 kuruş nedeniyle haciz iddiasına" yalanlama

BEDAŞ, Hamit Akçay isimli bir vatandaşın, "25 kuruşluk borç yüzünden haciz geldi" şeklindeki şikayetiyle ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, Akçay'ın iddia ettiği şekilde bir "haciz" işleminin söz konusu olmadığı belirtilerek, olayın iç yüzünü aydınlatan bilgiler verildi.

BEDAŞ açıklamasında, söz konusu kişinin usulsüz elektrik kullanımı nedeniyle kesilen cezasının bir kısmını ödediği ancak bir kısmını ödemediği için, otomatik kesme emrinin gittiği belirtti.

şte BEDAŞ'tan yapılan açıklamanın tam metni:

Açıklamada şöyle denildi: Konuyla ilgili yaptığımız incelemede haberde adı geçen kişinin 2019 Mart ayı dönemine ait usulsüz kullanım tahakkuk ve gecikme bedeli de dahil olmak üzere toplam borcu 665.25 TL iken 3 Nisan 2019 tarihinde banka üzerinden 665 TL’lik ödeme yaptığı belirlenmiştir. Borcun tamamı ödenmediği için kesme iş emri otomatik olarak üretilmiştir. 

Ayrıca borcun tam olarak ödenmemesi sebebiyle sadece şirket içi idari takip süreci başlatılmış olup yasal icra takibi ya da haciz işlemi yapıldığı bilgisi gerçeği yansıtmamaktadır.

Durumu bilgilerinize sunarız.

Kaynak: Son Haberler

Yorumlar