Başbakan Davutoğlu Kılıçdaroğlu'na teşekkür etti!

başbakan davutoğlu kılıçdaroğlu na teşekkür etti , chp , kemal , kılıçdaroğlu , 590 gözaltı , hava operasyonu , kara operasyonu

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Davutoğlu Kılıçdaroğlu'na teşekkür etti!
 Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün düzenlediği basın toplantısında terör örgütlerine düzenlenen operasyonlarda hedef alınan noktaların büyük ölçüde tasfiye edildiğini belirtti. Davutoğlu, Suruç saldırısından bu yana parti liderlerine çağrılarda bulunduğunu da belirterek, "CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyorum. Onun dışında olumlu cevap alabildik mi?" diye konuştu.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "7 Haziran'dan bugüne kadar istifamızı vermiş ve görevi sürdürme talimatı almışsak, ülkemizin güvenliği söz konusu olduğunda siyasi geleceğimizi değil, ülkenin geleceğini düşünürüz. Bir kez daha söylüyorum kamu düzeni söz konusu olduğunda Türkiye demokratik hukuk devletidir ve hukuk dışına çıkan herkes  cezalandırılacaktır. Kimin burada parmağı varsa hepsinin hesabı sorulur. Türkiye'nin bir kuralsızlar ülkesi haline dönüştürülmesine izin vermeyiz" diye konuştu. 
"590 KİŞİ GÖZALTINDA"
Davutoğlu, "Bütün gece 22 ilde süren operasyonlarda, bir önceki 302 terör unsurunun gözaltına alınması üzerine dün gece de 288 terör unsuru, her 3 terör örgütüne mensup unsur, polis ve jandarmalarımız tarafından gözaltına alındı. Şu anda 590 terör örgütüyle iltisaklı, potansiyel tehdit eden unsur gözaltına alınmış durumdadır. Kamu düzeni söz konusu olduğunda Türkiye, demokratik bir devlet olduğu gibi demokratik hukuk devletidir ve hukuk dışına çıkan her eylem mutlaka cezalandırılacaktır. Hiçbir suçta faili meçhul bırakılmayacaktır, onun için Ceylanpınar'da dolaylı, doğrudan iltisaklı herkes gözaltına alınmıştır, alınmaya devam edilecektir. Kimin burada bir parmağı varsa o iki polisimizi alçakça şehit edenlerin hepsinin hesabı sorulur" dedi.
"OPERASYONLAR HAVADAN VE KARADAN  DEVAM EDİYOR" 

Başbakan Davutoğlu, "Suriye'de üçüncü dalga ve Irak’ta da ikinci dalga operasyonları başlatma talimatı verdik. Bu operasyonlar havadan ve karadan devam ediyor. Kararlığımızdan kimsenin şüphesi olmamalıdır. Bu operasyon kararı askeri yetkililer, emniyet görevlileri, Bakanlar Kurulu'nda ve Milli Güvenlik Kurulu'nda yaptığımız görüşmeler çerçevesinde hayata geçirilmiştir" diye konuştu.

(DHA)

Yorumlar