AYM'den 'Ayşe Öğretmen' kararı

Anayasa Mahkemesi, çukur ve barikat eylemleri sırasında bağlandığı bir televizyon programında, eylemcileri masum gösteren açıklamalarda bulunan Ayşe öğretmen hakkında "ifade özgürlüğü hakkı ihlal edildiği" yönünde karar verdi.

Google Haberlere Abone ol
AYM'den 'Ayşe Öğretmen' kararı

Anayasa Mahkemesi katıldığı bir televizyon programında kullandığı “çocuklar ölmesin” ifadeleri nedeniyle terör örgütü propagandası yapmak suçundan mahkum edilen Öğretmen Ayşe Çelik hakkında ihlal kararı verdi.

Ayşe Çelik’e 5 bin 500 TL tazminat ödenmesi de kararlaştırıldı. Bu karar sonrası halen cezaevinde bulunan Çelik’in tahliye edilmesi bekleniyor.

2016'da telefonla bağlandığı bir televizyon programında, “Çocuklar ölmesin” dediği için 'terör örgütü propagandası yaptığı' iddiasıyla 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan öğretmen Ayşe Çelik , 6 aylık infaz erteleme süresi dolduğu için 20 Nisan'da 6 aylık kızı ile birlikte Diyarbakır E Tipi Cezaevi'ne konulmuştu.

Ayşe Çelik 'in isteği üzerine, daha sonra 6 aylık kızı cezaevinden çıkarılarak ailesine teslim edilmiş, Çelik'in avukatının başvurusu ile Diyarbakır İnfaz Hakimliği, infaz erteleme talebini kabul ederek Çelik'in 4 Mayıs'ta tahliye edilmesini sağlamıştı.

Çelik cezasının onanmasının ardından tekrar cezaevine konulmuştu.

Yorumlar