Askere selam söylettirilen görüntülere inceleme

Emrindeki askere MHP Adayı Fatih Bucak'a selam söylettiren komutan hakkında inceleme başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol
Askere selam söylettirilen görüntülere inceleme

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Sosyal medyada paylaşılan ve bir asker koğuşunda çekildiği anlaşılan videodaki olayın Mart 2018’de Kars’ta bulunan bir birliğimizde meydana geldiği tespit edilmiş olup, sorumlular hakkında gerekli idari ve adli işlemler başlatılmıştır" denildi.

Sosyal medyaya düşen görüntülerde bir grup asker, MHP Siverek Belediye Başkan Adayı Fatih Bucak'a marşlı selam göndermişti.

Sosyal medyaya düşen görüntülerde rütbeli bir asker, koğuşta sıraya dizdiği askerlerle MHP Siverek Belediye Başkan Adayı Fatih Bucak'a selam göndermişti. Yerinde sayan askerler, başlarındaki rütbeli asker eşliğinde söyledikleri marşla Bucak'a selam gönderdi. Sivas 5. Piyade Er Eğitim Tugayında çekildiği iddia edilen görüntülerde bir grup askerin yerinde sayarak, başlarındaki rütbeli askerle birlikte "Selam olsun Fatih Bucak" dedikleri görülmüştü.

MEHMET FATİH BUCAK KİMDİR?

Daha önce AK Parti'den Şanlıurfa milletvekili aday adayı olan Bucak Aşireti'nin önde gelen isimlerinden Fatih Mehmet Bucak, MHP tarafından Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde belediye başkan adayı yapılmıştı. Adaylığıyla ilgili yerel bir televizyon kanalına konuşan Bucak, "Bir daha Bucak'ın içinde bir tane başka partiyle araba görürsem kendileri bilir, şimdiden kendilerine mezar kazmaya başlasınlar. Biz seçime değil ölmeye geliyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Fatih Burak, 7 Temmuz 1968 yılında Siverek'de doğdu. 5 çocuklu bir ailenin oğlu olarak dünyaya gelen Mehmet Fatih Bucak, Yükseliş Koleji ve Gazi Üniversitesi'nden mezun oldu. Fatih Bucak henüz 5 yaşındayken ailesi Siverek'ten Ankara'ya taşındı. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler fakültesi ekonomi bölümü okudu. Babası Mehmet Celal Bucak, Adalet Partisi'nden 2 dönem Şanlıurfa milletvekilliği yaptı. Fatih Bucak'ın ilk evliliğinden Simirna Bucak ve ikinci evliliğinden Mehmet Celal Bucak adında oğlu dünyaya geldi.

1979 yılında babasının Bucak aşireti reisi olduğu zamanlarda terör örgütü PKK tarafından saldırıya uğramış ve bacağından yaralanmıştı.

Ekonomiş ve aynı zamanda Urfa'nın önde gelen iş adamlarından olan Mehmet Bucak, çiftçilik ve tarımla da uğraşıyor.

Bir süre Şanlıurfaspor Kulüp Başkanlığı da yaptı.

2015 yılında Şanlıurfa bağımsız milletvekili adayı, ardından Kasım 2015'de AK Parti'den aday adayı olmuştu.

Yorumlar