Aramalardaki DNA örnekleri uyuştu

Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı olayının aydınlatılması ile ilgili Konsolosluk ve konsolosluk konutundan alınan DNA örnekleri birbiri ile uyuştu.

Google Haberlere Abone ol
Aramalardaki DNA örnekleri uyuştu

Kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ölümüyle ilgili başkonsoloslukta yapılan aramalarda elde edilen DNA örnekleri ile konsolosluk konutundaki örnekler uyuştu. Savcılık, ABD'li yetkililerden Cemal Kaşıkçı'nın kan örneklerini istedi.

 Pazartesi günü konsolosluk binasını arayan savcı ve polisler, bugün de başkonsolosluk rezidansında inceleme gerçekleştiriyor

2 Ekim'de Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğuna giden Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğü iddialarının büyümesi üzerine başlatılan incelemelerde önemli deliller elde edildi. Pazartesi günü Suudi Arabistan Başkonsolosluğunda 9 saat boyunca arama ve inceleme yapan Türk yetkililerin ulaştığı DNA örnekleri, bugün gerçekleştirilen konsolosluk konutundaki örneklerle uyuştu.

Öte yandan savcılığın, ABD'li yetkililerden Cemal Kaşıkçı'nın kan örneklerini talep ettiği öğrenildi.

SORUŞTURMA DERİNLEŞİYOR

Pazartesi günü Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda polis ekiplerince yapılan incelemede, çok sayıda DNA örneğinin alındığı öğrenilmişti.

DNA ÖRNEKLERİ TOPLANDI

İncelemeler sırasında, "Luminol" diye adlandırılan yöntemle özel bir ışık tutulduktan sonra kullanılan kimyasal madde yardımıyla bina içerisinde çok sayıda DNA hücre örneğinin toplandığı belirtilmişti.

Yorumlar