Aptamil ne yapmak istiyor? Çok tartışılacak 'cinsiyetsizlik' önerisi

Dünyaca ünlü bebek maması markası Aptamil, özellikle de Türkiye gibi hassasiyetleri yüksek olan bir ülkede, "Çocuklarınızı cinsiyet kalıplarına sokmayın" önerisinde bulundu. Aptamil'in bu önerisi tepkiyle karşılandı.

Google Haberlere Abone ol
Aptamil ne yapmak istiyor? Çok tartışılacak 'cinsiyetsizlik' önerisi

Dünyaca ünlü bebek maması markası Aptamil, çocuklarda cinsiyet konusunda çok tartışılacak önerilerde bulundu. "Bebeğinizi cinyet kalıplarına sokmayın" şeklinde önerilerde bulunan ünlü marka erkek çocuklarına kız bebek alınmasını, kız çocuklarına da erkek çocuk oyuncakları alınmasını önerdi. 

Aptamil'in bu önerisi Türkiye gibi hassasiyetleri son derece yüksek olan bir ülkede bu şekilde önerilerde bulunması ise tepkilere neden oldu.

Özellikle de sosyal medyada, "Aptamil ne yapmak istiyor" şeklinde tepkiler yükseldi. 

Bazı kullanıcılar Aptamil'in boykot edilmesi çağrısında bulunurken, bazıları ise yetkilileri göreve davet etti.

İşte sosyal medyadaki Aptamil yorumları:

Aptamil'den çok tartışılacak 'çocuklarda cinsiyet' önerisi

İşte Aptamil'in tartışmalara neden olan o yazısı:

Bebeğinizi cinsiyet kalıplarına sokmadan yetiştirerek gerçek potansiyelini keşfetmesine ve çevresi ile uyumlu olabilmesine destek vermiş olursunuz. Çünkü erkek rolleri ve kız rolleri, çocukların hayatta izleyebilecekleri yolları sınırlandırır.

Bebeğinizin özgür bir zihinle yetişip kendi karakterini bulabilmesi için onu cinsiyet kalıplarının ötesinde yetiştirebilirsiniz. Çocuklarda cinsiyet kalıpları oluşmaması için izleyebileceğiniz birkaç yöntem bulunur.

Renkleri Kategorize Etmeyin

Renkler konusunda size sunulanların ötesini isteyerek bebeğinizi cinsiyet kalıplarına sokmamanın ilk adımlarını atabilirsiniz. Bebeğinizin ilk alışverişini yaparken size en çok sorulan soruların başında, ‘Bebeğiniz kız mı, erkek mi?’ sorusu gelir. Bu sorunun cevabının sizi mavi ya da pembe renklerle dolu iki ayrı yöne çekmesine izin vermeyin. Bebeğiniz rengarenk bir zihinle dünyaya gelecek. Onu kız ya da erkek rengi gibi kalıplara sokmayın ve kendi ışıltısını kaybetmemesini sağlayın. Bebeğiniz bu kalıpların dışında büyüdüğü zaman herkesin kendine özgü bir rengi yani karakteri olduğunun bilincinde olacaktır.

Cinsiyetten Bağımsız Oyunlar Oynayın

Kız bebeğiniz için kamyon ya da araba alın. Onun da mimar ya da yarış sürücüsü olabileceğini unutmayın. Biraz daha büyüyüp rahatlıkla yürüyebildiği zaman da maceracı bir ruha sahip olması için onu teşvik edin. Ağaca tırmanmak ya da kelebek yakalamak gibi hareket gerektiren ve merakını canlandıracak oyunlar oynatın. Erkek bebeğinize de bebek ya da mutfak malzemesi hediye edin. O da bir gün aşçı ya da baba olabilir.

Yorumlar