AP'nin skandal raporuna AK Parti'den yanıt

AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı, Avrupa Parlamentosu tarafından hazırlanan Türkiye'ye ilgili haksız suçlamalar içeren rapora yine raporla cevap verdi. AK Parti raporunda, tutuklu gazetecilerden FETÖ’ye rapora sokulan maksatlı suçlamalara açıklık getirildi.

Google Haberlere Abone ol
AP'nin skandal raporuna AK Parti'den yanıt

Avrupa Parlamentosu’nda onaylanan skandal raporda Türkiye’ye atılan suçlamalar tek tek çürütüldü. Raporu mercek altına alan AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı tutuklu gazetecilerden FETÖ’ye rapora sokulan maksatlı suçlamalara tek tek cevap verdi.

Türkiye’nin dün olduğu gibi bugün de ‘insan hakları ve demokrasi’ konusunda taviz vermediği belirtilen çalışmada, AP raporundaki iddialara şu cevaplar verildi:

FETÖ’YÜ AKLAMA RAPORU

AP’nin 2018 Türkiye Raporu, ülkemizin 15 Temmuz 2016 tarihinde karşı karşıya kaldığı hain darbe girişimini ve bu girişimin faili FETÖ ile destekçilerini aklama çabası niteliğindedir. Devletimizin hemen her organına sızan bu hain örgüt ile mücadelemiz bu tarz raporlar ile engellenemeyecek kadar önemlidir.

KAYYUMUN GEREKÇESİ…

Raporda bir diğer terör örgütü ve uzantılarını aklama çabası ise PKK/PYD’ye yöneliktir. Terör örgütünün siyasi sözcülüğünü üstlenmiş parti ve onun güdümünde olan belediyelerin milli kaynaklarımızı teröre hizmet etmesine müsaade edilmeyecektir. Bu belediyelere kayyum atanmasının altında yatan neden de budur.

SİYASİ TUTUKLULAR…

Raporda siyasi tutuklu olarak nitelendirilen başta Selahattin Demirtaş olmak üzere diğer isimler FETÖ ve PKK terör örgütünün açık destekçileridir. Bu isimler belgelerle, görüntülerle, kirli ilişkilerle apaçık şekilde gözler önüne serilen olaylarla yargılanmaktadır.

GAZETECİ DEĞİL ÖRGÜT MENSUPLARI

Ülkemizde gazetecilerin haksız yere tutuklanması asla söz konusu değildir, görevini yaptığı için tutuklanan tek bir gazeteci bile yoktur. Habercilik mesleğiyle uğraştığını iddia eden kişiler, gazeteci oldukları için değil farklı terör örgütlerine mensup oldukları ya da hizmet ettikleri için tutukludur.

Osman Kavala masum değil

AP, işadamı Osman Kavala’nın haksız yere gözaltında olduğunu iddia etmişti. AK Parti raporunda, “(İst. 30. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen 657 sayfalık iddianame hatırlatılarak) suçsuz olduğu ve masumiyetine ilişkin gerekçeleri dayanaktan yoksundur” denildi. Raporda, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi diktatörlük olarak değerlendirilmişti. AK Parti şöyle cevap verdi: “Sistemin amacı bürokratik oligarşinin vesayetinden kurtulmak, etkin ve verimli bir yönetim biçimini oluşturabilmektir. 24 Haziran 2018’de gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve 27’nci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri serbest demokratik seçim standartlarına uygun olarak yüzde 88 gibi örnek katılım oranıyla tamamlanmıştır.”

Dünya doğruyu öğrenecek

Daha önce de AB ülkelerinin kırıklarla dolu insan hakları karnesini çıkaran AK Parti, bu açıklamaları İngilizce hazırlayarak raporda yer alan ifadelerin hiçbirinin gerçeği yansıtmadığını sosyal medya üzerinden de tüm dünyaya ilan edecek.

SINIRLARINI MÜLTECİLERE KAPATANLAR…

Raporda değinilen bir başka durum ise Suriyeli mülteciler meselesi. Avrupalı ülkelerce görmezden gelinen bu insani krizde Türkiye tüm dünyaya insanlık dersi vermektedir. Sınırlarını tel örgülerle insanlığa kapatan Batı ülkelerinin Türkiye aleyhine bu tarz ithamlarda bulunması asla kabul edilemez.

Yorumlar