Alparslan Kuytul'un terör davasında karar

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etme ve silahlı terör örgütünün propagandasını yapmak' suçundan tutuklu yargılanan Alparslan Kuytul, terör suçundan beraat ederek, tahliye hakkı kazandı. Ancak suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme, özel belgede sahtecilik, dini inanç ve duygularını istismarı suretiyle dolandırıcılık suçlarından yargılandığı davadaki tutukluluğu devam ettiği için cezaevinde kalmaya devam edecek.

Google Haberlere Abone ol
Alparslan Kuytul'un terör davasında karar

Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul, hakkındaki "Terör örgütüne yardım ve propagandasını yapmak" suçlamalarından beraat etti. Kuytul, bu davadan tahliye edildi. Ancak başka bir davadan yargılaması devam ettiği için tutuklu kalmaya devam edecek.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etme ve silahlı terör örgütünün propagandasını yapmak' suçundan tutuklu yargılanan Alparslan Kuytul, Bolu'daki cezaevinden duruşmaya görüntülü ve sesli iletişim sistemiyle bağlanarak savunmasını yaptı.

Kuytul ve yanındaki vakıf yöneticileri G.Y. ve M.Ç. de suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, Alpaslan Kuytul'u sadece bu davadan tahliye ederek duruşmayı erteledi. Kuytul'un, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme, özel belgede sahtecilik, dini inanç ve duygularını istismarı suretiyle dolandırıcılık iddialarıyla ilgili soruşturma kapsamında tutukluluğu devam ediyor.

Yorumlar