Alparslan Kuytul olaylı gösteriyle ilgili savunmasını yaptı

Adana'da devam eden Furkan Vakfı ile ilgili davanın ilk duruşması bugün yapıldı. Vakfın Başkanı Alparslan Kuytulmuş görüntülü sistemle duruşmaya katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Alparslan Kuytul olaylı gösteriyle ilgili savunmasını yaptı

 Adana'da kapatılan Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına yönelik soruşturma kapsamında, "Valinin aldığı tedbirlere aykırı hareket etmek, kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama" suçlarından arasında vakfın kurucu genel başkanı Alparslan Kuytul'un da yer aldığı tutuksuz 95 sanık hakkında dörder yıl hapis cezası istemiyle açılan davanın ilk duruşması görüldü. 

Adana 24. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmada bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları hazır bulundu.  Başka suçlardan tutuklu bulunan sanık Alparslan Kuytul ise cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Kuytul savunmasında, suçlamaları kabul etmediğini ve şimdiye kadar 150'den fazla konferans verdiğini söyledi.

Konferanslarında olay olmadığını ve valiliğin son gün genel güvenlik gerekçesiyle konferansı iptal ettiğini savunan Kuytul, ''Biz hakları çiğnemedik, valiliğin emrine aykırı hareket etmedik. 'Konferans iptal olmuştur' diye açıklama yaptık. Tüm kardeşlerimiz polislere karşı çok güzel davrandılar. Hiç kimse polise darp girişiminde bulunmadı. Olayın içinde provokatörler olmuş olabilir.'' ifadesini kullandı.

Diğer sanıklar da polise karşı direnmediklerini ve suçlamaları kabul etmediklerini belirterek beraatlerini istedi.

Mahkeme hakimi  eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı üyeleri 22 Nisan 2017’de Atatürk Parkı’nda toplanmış, polisin uyarısına rağmen dağılmamıştı.  Eylem yapmakta ısrar eden 95 kişi hakkında "Valinin aldığı tedbirlere aykırı hareket etmek, kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama'' suçlarından dava açılmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Yorumlar

Fatih B. Size ne için ewmir verdiler bilmiyorum. NEden eski bir haberi gerçek mahkemeden 1 gün önce sanki yeniymiş gibi yayınlıyorsunuz?
Yavuz D Yaklaşık 2 ay önce olan bu mahkemeyi bugün olmuş gibi anlatmaktaki amacınız nedir?
Yavuz'da. Yaklaşık 2 ay önce olan bu mahkemeyi bugün olmuş gibi anlatmaktaki amacınız nedir?
Ömür Neden eski bir haberi yalan yanlış yeniymiş gibi veriyorsunuz? Amacınız ne?
Herhangi biri Bu haber eski akılsız lar