Akşener, Kaftancıoğlu'nun ağır hakaretlerine sessiz kaldı

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kendisi hakkında ağır hakaretlerde bulunduğu ortaya çıkan CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu hakkında hiçbir açıklama yapmayarak sessiz kalmayı tercih etti. Kaftancıoğlu'nun Meral Akşener hakkında, "Kişisel olarak ben, Meral Akşener’in geçmişte namussuz ve aktif siyaset yaptığı, devlet yöneticiliği yaptığı dönemlerdeki duruşunu unutmayanlardanım. Dolayısıyla Meral Akşener gibi geçmişin kirli siyasetçilerinden Türkiye’nin merkez sağını dolduracak gibi çok umut vaat eden cümleler kurmayı da siyasetçi olarak her şeyden önce kendime yakıştıramıyorum" dediği ortaya çıktı. Kaftancıoğlu'nun bu ifadeleri CHP'ye yakınlığıyla bilinen sol görüşlü ilerihaber.org isimli sitede 2017 yılında yayınlandı.

Google Haberlere Abone ol
Akşener, Kaftancıoğlu'nun ağır hakaretlerine sessiz kaldı

İstanbul'da AK Parti'ye karşı kurulan "ittifak"ın taraflarından birisi olan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında, ittifak ortağı olduğu CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu tarafından sarf edilen sözler duyanları şoke etmişti. Kamuoyunda büyük bir infiale neden olan hakaretler ve ifadelere Meral Akşener'in nasıl bir tepki vereceği merak ediliyordu. Ancak üzerinden günler geçmesine rağmen Meral Akşener konu hakkında hiçbir açıklama yapmayarak, sessiz kalmayı tercih etti. 

Canan Kaftancıoğlu'nun 01.09.2017 tarihinde ilerihaber.org isimli CHP'ye yakınlığıyla bilinen sol görüşlü siteye verdiği röportajda Meral Akşener ile ilgili değerlendirmelerde bulunuyor.

Kaftancıoğlu, Akşener hakkında ağza alınmayacak ifadeler kullanarak, "Kişisel olarak ben, Meral Akşener’in geçmişte namussuz ve aktif siyaset yaptığı, devlet yöneticiliği yaptığı dönemlerdeki duruşunu unutmayanlardanım" diyor. 

Akşener hakkında, "Kirli siyasetçi" ifadesini de kullanan Kaftancıoğlu ile ilgili o haberin tam metni şöyle:

Birleşik Haziran Hareketi Yürütme Kurulu Üyesi ve CHP Parti Meclisi Üyesi Canan Kaftancıoğlu, Meral Akşener liderliğindeki oluşuma ilişkin değerlendirmesinde, Akşener’in 90’lı yıllardaki rolünü hatırlatıp, toplumun geçmişin kirli siyasetçilerinden medet umar hale getirilmeye çalışılmasını eleştirerek, “Yanlış kişilerden, yanlış işlerden doğru sonuçlar çıkmayacağına inananlardanım” ifadelerini kullandı.

MHP’den ihraç edilen Meral Akşener, Ümit Özdağ ve Koray Aydın’ın öncülüğünde kurulacak yeni partinin muhtemel siyasi etkilerine ilişkin hazırladığımız dosya kapsamında Birleşik Haziran Hareketi Yürütme Kurulu Üyesi ve CHP Parti Meclisi Üyesi Canan Kaftancıoğlu sorularımızı yanıtladı.

Türkiye’de merkez sağ siyasette bir boşluğun oluştuğu ve Akşener ve ekibinin buraya oynadığı şeklindeki değerlendirmelere katıldığını belirten Kaftancıoğlu, “Merkez sağ siyasetteki boşluğun ya da bu alanın boşaltılmasının AKP’nin siyasal İslamcı çizgisinin güçlenerek artmasının sonucu olduğunu düşünüyorum. Ancak ‘Meral Akşener liderliğinde kurulacak parti bu boşluğu doldurur mu’ sorusuna ise ‘evet doldurur’ demenin çok erken bir yorum olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“AKŞENER’İN GEÇMİŞ DÖNEMLERDEKİ DURUŞUNU UNUTMAYANLARDANIM”

Akşener’in 90’lı yıllardaki rolünü hatırlatan Kaftancıoğlu, “Kişisel olarak ben, Meral Akşener’in geçmişte namussuz ve aktif siyaset yaptığı, devlet yöneticiliği yaptığı dönemlerdeki duruşunu unutmayanlardanım. Dolayısıyla Meral Akşener gibi geçmişin kirli siyasetçilerinden Türkiye’nin merkez sağını dolduracak gibi çok umut vaat eden cümleler kurmayı da siyasetçi olarak her şeyden önce kendime yakıştıramıyorum” dedi.

“SİYASİ DENGELER NE YAZIK Kİ TOPLUMU AKŞENERLERDEN MEDET UMAR HALE GETİRDİ”

Kaftancıoğlu öte yandan toplumda Akşener konusunda bir “beklentinin” oluştuğunu belirterek, “Siyasi dengeler ne yazık ki toplumu Meral Akşenerlerden medet umar hale getirdi” dedi. Sağda bir bölünmenin gerçekleşebileceğini belirten Kaftancıoğlu, “Merkez sağ siyasetteki boşluğu doldurur mu sorusuna yine dönecek olursam eğer, umarım doldurur diyorum, yani böyle bir ihtiyaç olduğunu görüyorum” şeklinde konuştu. 

“YANLIŞ İŞLERDEN DOĞRU SONUÇLAR ÇIKMAYACAĞINA İNANANLARDANIM”

Akşener’in girişiminin CHP’nin tabanında oy alabileceği yönündeki değerlendirmelere değinen Kaftancıoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Çoğunlukta olmayan bir kesimin, Meral Akşener’in AKP-MHP tabanına ve belki de en az onun kadar CHP tabanına ya da sol-sosyal demokrat tabana hitap edip oradan da oy alacağı şeklinde ifade ettiği bir durum var. Tüm bu söylediklerimden hareketle umarım böyle bir sonuç olmaz, umarım Türkiye siyaseti adına önemli gelişmelere vesile olur diyorum. Çünkü yanlış kişilerden, yanlış işlerden doğru sonuçlar çıkmayacağına inananlardanım”.

Kaynak: Son Haberler 

Yorumlar

ihsan sıkmadı meral i bok gibi oturdu kaldı