AK Parti Pursaklar Belediye Başkanı istifa etti

AK Parti'nin 31 Mart yerel seçimlerinde Ankara'da en yüksek oyu aldığı Pursaklar'da belediye başkanı istifa etti.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti Pursaklar Belediye Başkanı istifa etti

Ankara'nın Pursaklar ilçesi Belediye Başkanı Ayhan Yılmaz görevinden istifa etti. Yılmaz 31 Mart seçimlerinde rekor oyla seçilmişti.

AK Parti'de yerel seçim sonrasında istifa şoku yaşandı. Bir ay önce seçilen Ankara Pursaklar Belediye Başkanı Ayhan Yılmaz ani bir kararla görevinden istifa etti.

Sözcü gazetesinden Veli Toprak'ın haberine göre,  Yılmaz, istifasına ilişkin dilekçesini Ankara il yönetiminde yer alan oğlu Mücahit Yılmaz aracılığıyla Pursaklar Kaymakamlığı'na teslim etti.

Habere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayhan Yılmaz ile genel merkezde dün gece görüştü. Erdoğan'ın ikna çalışmasına olumsuz cevap verilmesi üzerine parti yöneticilerine 'ısrarcı olmayın' dediği öne sürüldü.

2015'te AK Parti'den Ankara milletvekili seçilen Yılmaz, 5 aylık kısa süren milletvekilliğinin ardından yeniden aday yapılmamıştı. 31 Mart'ta Pursaklar Belediye Başkan adayı olan Yılmaz, yüzde 72'yle Ankara'da merkez ilçeleri içinde en yüksek oyu almıştı.

Yılmaz değiştirdiği araçların fotoğraflarını da paylaştı.

Yılmaz'ın neden istifa ettiği bilinmiyor. Yılmaz'ın görevdeki son icraatı dün makam aracını değiştirmesi oldu.

Ayhan Yılmaz, dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Pursaklar Belediyesi olarak almış olduğumuz tasarruf kararları doğrultusunda makam aracımızı daha ekonomik bir araçla değiştirdik. Eski makam aracını satarak hem bütçemize katkı sağlayacağız hem de israfın önüne geçmiş olacağız." ifadelerine yer verdi. 

Yorumlar