AK Parti İstanbul İl Başkanı bu kez rakam verdi

Son dakika! Seçim sonuçlarına itiraz eden AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, "2 bin 675 oyumuz YSK'da sıfır olarak görünüyor. 319 bin 578 geçersiz oy var" dedi.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti İstanbul İl Başkanı bu kez rakam verdi

Seçim sonuçlarına yönelik olarak AK Parti İstanbul İl Başkanlığında açıklama yapan AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, YSK'ya itiraz başvurusunda bulunulduğunu vurgulayarak "2 bin 675 oyumuz YSK'da sıfır olarak görünüyor. 319 bin geçersiz oy var" dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak'ın, seçim sonuçlarına yönelik olarak AK Parti İstanbul İl Başkanlığında önemli açıklamalarda bulundu.

"2675 OY YSK'DA SIFIR OLARAK GÖRÜNÜYOR" İDDİASI

"Binali Yıldırım beyin sandık tutanağa ve cetvele 127 olarak işlenmiş ama burada bir farklılık var. Bu verileri giren memurlar, bu verileri sadece sıfır olarak kayda girmişler. 2675 oy var bizim bu şekilde tespit ettiğimiz. Bunlar YSK'da bu şekilde görünüyor. Bunlar üzerinde gerekli hukuki işlemi başlatacağız. Bizim bu süreç içerisindeki tüm oy kullanan seçmenlerimizin hakkını hukukunu koruyarak süreci o şekilde işletmek istiyoruz. Ben burada tekrar ilçe seçim kurulunu bu süreci yönetme konusunda daha gayreti davranma konusunda davet etmiş olayım. Birbirini tutan bir sonucu siz veri aktarırken sıfır olarak kaydedemezsiniz."

GEÇERSİZ OYLAR

"Geçersiz oyların yeniden sayılması noktasında yine devam ediyoruz. 319 bin 578 geçersiz oy durumuyla karşı karşıyayız. Bu yeni durumda zarfın içindeki bir pusulanın eksikliği ya da fazlalığı nedeniyle binlerce oyun geçersiz olması durumuyla karşı karşıyayız. Bir sandıkta 25 oy geçersiz olarak kaydedilmiştir.

İBB MECLİS ÜYELİĞİ

"Demokrasilerde asıl olan şeffalıktır. İBB meclis üyeliği seçim sonucunda Cumhur İttifakı 180, Millet İttifakı 130 olarak görülmesi şaibe oluşturmaktadır.

Yorumlar