AK Parti'den İmamoğlu'na sert tepki: Ailelerden özür dilemelidir

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ailelerinin isimlerini sayarak medya sahiplerini tehdit eden HDP destekli Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu'nu "özür dilemeye" çağırdı.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'den İmamoğlu'na sert tepki: Ailelerden özür dilemelidir

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, büyük medya şirketlerinin sahiplerini ailelerinin isimlerini vererek onları tehdit eden HDP destekli Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu'nu "özür dilemeye" çağırdı.

Çelik, henüz resmi bir unvanı bulunmayan İmamoğlu'nun bugün bu şekilde tehditvari konuşmalar yapması, onun resmi yetki aldıktan sonra nasıl davranacağının göstergesi olduğunu ifade etti.

Çelik, İmamoğlu'nun önceki konuşmalarında yumuşak demeçler vererek kendisini iyi göstermeye çalışmasıyla son yaptığı tehdit dolu açıklamalarının birbiriyle çeliştiğini söyledi.

İmamoğlu'nun devlet adaplarına uymadığını belirten Ömer Çelik, aynı partinin Ankara adayını örnek göstererek, onun mazbatasını aldıktan sonra Anıtkabir'i ziyaret ettiğini ve buna hiçkimsenin itiraz etmediğini söyledi.

AK Parti Sözcüsü Çelik, İstanbul Barosu'nun bugün yaptığı açıklamada, "İstanbul'da seçim bitmiştir" şeklindeki açıklamasına da tepki gösterdi.

Çelik, İstanbul Barosu'nun marjinal bir parti gibi davrandığını belirterek, baronun siyasi parti olmadığını, herhangi bir partiye de taraftar gibi davranamayacağını ifade etti.

Çelik'in konuşasından satırbaşları şöyle: 

Herhangi olağanüstü bir durum yok. 

Vatandaşın iradesiyle siyaseti bir erdem olarak görüyoruz.

Kurumları tehdit eden, aileleri tehdit eden siyaset diline prim vermememiz gerekiyor.

Demokrasi bu milletin, devletin gücüdür.

Yorumlar