Afrin son durum: ABD PYD ile görüştü, Türkiye PKK mevzilerini bombaladı 

Afrin'den son dakika haberler gelmeye başladı. ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri terör örgütü PYD/PKK ile görüştüğü sırada Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Suriye'nin Halep Valiliği'ne bağlı Afrin ilçesindeki PKK/PYD mevzilerini vurmaya başladı, Afrin son durum Türkiye ve dünyanın gündemine son dakika haber olarak oturdu. TSK'nın Afrin operasyonuna BBP'den tam destek geldi.

Google Haberlere Abone ol
Afrin son durum: ABD PYD ile görüştü, Türkiye PKK mevzilerini bombaladı 

Afrin'den son dakika haberler gelmeye başladı. ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri terör örgütü PYD/PKK ile görüştüğü sırada Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Suriye'nin Halep Valiliği'ne bağlı Afrin ilçesindeki PKK/PYD mevzilerini vurma başladı, Afrin son durum Türkiye ve dünyanın gündemine son dakika haber olarak oturdu. TSK, terör örgütü YPG/PYD'nin Afrin'deki hedeflere en az 36 top atışının yapıldığı bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri terör örgütü PYD/PKK temasının basına yansımasının ardından Türk Obüsleri PKK'nın Suriye yuvası olan Afrin'deki PYD mevzilerini vuruldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'da AK Parti Elazığ 6. İl Kongresi'nde 'Fırat Kalkanı ile terör koridorunun ortasından kestik. Afrin'deki teröristler teslim olmaz ise orayı da başlarına yıkacağız. Bu böyle biline' açıklamasında bulundu.

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi Oğulpınar Sınır Karakolu mevkiinden TSK unsurlarınca Afrin'de PYD mevzilerine yönelik aralıklarla top atışları yapılırken peş peşe gerçekleşen atış sesleri, Reyhanlı ilçe merkezi ve Cilvegözü sınır kapısından da duyuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan

Erdoğan: Münbiç'te kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz

AK Parti Elazığ 6. İl Kongresi'nde şu açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Fırat Kalkanı Harekatı ile terör koridorunu tam ortasından bıçak keser gibi attık. Bir gece ansızın vurduk. İdlib operasyonuyla bu koridorun batı kanadını çökertiyoruz. Afrin'deki teröristler teslim olmazsa orayı da başlarına yıkacağız" dedi. Erdoğan şöyle devam etti:"Münbiç'te bize verilen sözler tutulmazsa kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Tek bir terörist kalmayıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz."

Suriye'de Türkiye'nin istemediği bir sıkıntı yaşanması durumuna dikkat çeken Erdoğan şunları söyledi: "Biz fitne çukurunu kapatacağız. Dün Cerablus'tan El Bab'a kadar 3 bin DEAŞ'lıyı imha etmiştik. Yarın gerekiyorsa 3 bin teröristi daha imha ederiz. Bu mücadelede karşımızda yer alacak olanlar dönüp kendilerine bir baksınlar. Bu devletin tek bir çakıl taşını, milletin tek bir evladını kimseye kaptıracak değiliz."

afrin

"ORDU KURDUKLARI ÇAPULCULARI..."

ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri terör örgütü PYD/PKK ile görüşmesine atıfta bulunan Erdoğan "Yılanla yatağa giren neticelerine katlanır. Biz kendi başımızın çaresine bakarız. Ordu kurdukları çapulcuları bir haftayı bulmaz darmadağın ederiz." dedi.

BBP'DEN AFRİN OPERASYONUNU DESTEK

TSK'nın terör örgütü PKK/PYD'nin Afrin'deki mevzileri top atışıyla vurmasının siyaasi tepkileri de gelmeye başladı. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Afrin'e olası bir operasyonu desteklediklerini belirtti. Fırat Kalkanı Harekatı doğru bir adım olduğunu kaydeden Destici "İdlib Operasyonu doğru bir adım. İnşallah önümüzdeki günlerde gerçekleşecek Afrin operasyonu doğru bir adım. Türkiye bunları yapmak zorunda ve yapıyor. Biz de destekliyoruz." dedi.

AFRİN NEDEN ÖNEMLİ

Suriye'nin Halep Valiliği'ne bağlı Afrin ilçesi, Türkiye'nin terörle mücadelesi açısından son derece önemli bir öneme sahip.

Hatay'ın hemen yanı başında Afrin, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD için bir lojistik ve harekat merkezi durumunda. PKK'lı terör örgütlerinin Türkiye'ye sızmak için üst görevi gören Afrin, Türkiye'nin sınır güvenliği açısından son derece önemli.

afrin

AFRİN NEREDE?

Hatay'ın hemen yanı başında  Afrin, Suriye'nin Halep Valiliği'ne bağlı bir ilçedir. Nüfusu 36.000'in üzerindedir. Başlıca geçim kaynakları tarım ve hayvancılıktır. Zeytin ağacı Afrin'in sembolüdür. Afrin zeytin için önemli bir üretim merkezidir. Zeytinyağı ve tekstil kentin yerel sanayilerinden bazılarıdır.

Yorumlar