Abonelik iptal elektrik, su, doğalgaz, internet, İSKİ, BEDAŞ, TTNet, Superonline abonelik iptal nasıl yapılır?

Abonelik iptal elektrik, su, doğalgaz, internet, İSKİ, BEDAŞ, TTNet, Superonline abonelik iptal, tüketicilerin son dönemlerde sık rastladığı zorluklardan biri haline geldi. Elektrik, su, doğalgaz, internet, GSM hattı gibi hizmetlere olan aboneliğin iptali bazı kuruluşlar tarafından zorlaştırılıyor.

Google Haberlere Abone ol
Elektrik, su, doğalgaz, internet abonelik iptal

Abonelik iptal elektrik, su, doğalgaz, internet, İSKİ, BEDAŞ, TTNet, Superonline abonelik iptal nasıl yapılır? Abonelik iptal işlemler Türkiye'de tam bir bürokratik işkenceye dönüşüyor denilse yeridir. Çünkü, abonelik yaptırma işlemleri sırasında neredeyse vatandaşa yalvaran kurumlar, abonelik iptal işlemlerine sıra gelince ipe un sermeye başlıyorlar. Abonelik iptal işlemleri özellikle elektrik, su, doğalgaz, internet ve GSM hatlarında zorlukla halledilebiliyor. Tüketicilerin bu konu hakkında artan şikayetleri işe yaramış olacak ki bazı kuruluşlar artık abonelik iptal işlemlerini rahatlıkla yaptırabiliyor. Peki, Abonelik iptal elektrik, su, doğalgaz, internet, İSKİ, BEDAŞ, TTNet, Superonline abonelik iptal nasıl yapılır?

İçindekiler:

BEDAŞ ABONELİK İPTAL İŞLEMLERİ

İSKİ ABONELİK İPTAL İŞLEMLERİ

İGDAŞ DOĞALGAZ ABONELİK İPTAL İŞLEMLERİ

TTNET VE TÜRK TELEKOM ABONELİK İPTAL İŞLEMLERİ

VEFAT EDEN KİŞİNİN ABONELİĞİNİN İPTALİ

SUPERONLINE ABONELİK İPTAL İŞLEMLERİ

 

Peki su aboneliği iptal, elektrik aboneliği iptal, doğalgaz aboneliği iptal, internet aboneliği iptal, Superonline aboneliği iptal, Digiturk aboneliği iptal, D-Smart aboneliği iptal, Tivibu aboneliği iptal işlemleri ile İGDAŞ, BEDAŞ, İSKİ ve benzeri kuruluşların abonelik iptal işlemleri nasıl yapılıyor? İşte detaylar:

BEDAŞ ABONELİK İPTAL İŞLEMLERİ

BEDAŞ abonelik iptal işlemleri, CK Enerji Boğaziçi Elektrik tarafından yapılan açıklamaya göre, ckbogazici.com.tr adresi üzerinden iptal işlemlerinin yapılabildiği bildirildi. Daha önce yaptığımız haberde yer alan, "Abonelik iptali için genellikle mutlaka abone olduğunuz yerin en yakın şubesine gitmek" gibi bir durumun söz konusu olmadığı firmadan tarafımıza iletilmiş durumda. 

Abonelik iptal elektrik, su, doğalgaz, internet, İSKİ, BEDAŞ, TTNet, Superonline abonelik iptal nasıl yapılır?
Abonelik iptal elektrik, su, doğalgaz, internet, İSKİ, BEDAŞ, TTNet, Superonline abonelik iptal nasıl yapılır?

 

'Abonelik iptal işlemleri'yle ilgili kurumdan yapılan açıklamada şöyle denildi: 

Abonelik iptali için ‘mutlaka abone olduğunuz yerin en yakın şubesine gitmek gibi bir durum’ söz konusu olmayıp, www.ckbogazici.com.tr internet sitemizdeki online işlemler menüsünde ‘abonelik iptali’ seçeneği üzerinden işlem yapmak yeterlidir. Yine iptal işlemini internet üzerinden yapmak istemeyen abonelerimiz en yakın Müşteri Hizmet Merkezlerimize uğrayarak iptal sürecini başlatabilmektedir. 

Abonelik sözleşmesinin iptali sürecinde, bazı özel durumlar için sözleşme sahibinin haklarının korunması adına aşağıdaki kurallar uygulanmaktadır:

•    Eğer abonelik başkası adına ise başvuru yapacak kişinin söz konusu işleme yetkili olduğunu gösteren noter onaylı vekaletname ile başvuru yapması gerekmektedir.  
•    Vefat etmiş bir kişi adına olan abonelik ise veraset ilamında belirtilen mirasçılar tarafından iptal edilebilir. 
•    Muris adına kayıtlı olan güvence bedelinin iade talebi, mirasçı/mirasçılar veya mirasçıların tamamını bu konuda vekâleten temsil eden kişi tarafından yapılabilir.

Abonelik esnasında ödenmiş bulunan güvence bedelleri Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği’nde belirtildiği üzere güncellenmektedir. Yine ilgili mevzuatta belirtildiği üzere güvence bedeli güncellenen tüketicinin sonlandırılan abonelik sözleşmesi kapsamında şirkete olan tüm borçlarının ödenmesinden sonra varsa güncellenmiş güvence bedelinin bakiyesi, sözleşmenin sona erme tarihinden itibaren en geç 5 (beş) iş günü içerisinde tüm PTT şubelerinden alınabilmekte veya tüketicinin talep ettiği ödeme şekline göre Banka IBAN numarasına aktarılabilmektedir.

İptal gerçekleşmemesi halinde http://www.bedas.com.tr/tr/aysMusteri/15/musteri_islemleri adresi üzerinden bir şikayet şeklinde talepte bulunmanız halinde firmanın size dönmesi muhtemeldir. Şayet şirket size dönmez ise Enerji Piyasası Kurulu EPDK'nın resmi internet sitesi üzerinden anında şikayette bulunabilirsiniz. EPDK bu durumlarda son derece hassas davrandığı için anında işlem yapma ihtimali bulunuyor. EPDK şikayet hattı ve formu ise şurada: https://tuketici.epdk.org.tr/epdk.be/

Site üzerinden verilen hizmetler şunlar: 

Müşteri Hizmetleri’ne gitmeden Bedas.com.tr’den, 186 Çağrı Merkezi’mizden, Bedaş Twitter Destek hesabından ve BEDAŞ 186 mobil uygulaması ile şu hizmetleri gerçekleştirebilirsiniz: 

Arıza Bildirimi, Kaçak İhbarı, Sayaç İşlemleri (Arızalı sayaç ihbarı, Sayaç değişim talebi,Tesisat karışıklığı), İstek/Öneri/Şikayet/Teşekkür ve aydınlatma hizmetleri.

İSKİ ABONELİK İPTAL İŞLEMLERİ

İstanbul Su ve Kanalizasyon İşleri İSKİ'den abonelik iptal işlemi yapmak isteyen vatandaşlar evlerinde oturdukları yerden işlem yapabiliyor. e Devlet şifresi bulunan vatandaşlar, bulunmayanlar bu linkten nasıl alınacağını öğrenebilir, TC Kimlik Numarası ve şifresiyle turkiye.gov.tr adresinden "Hizmetlerim" menüsünden İSKİ'yi seçerek işlem yapabilir.

Ayrıca en yakın İSKİ şubesine giderek de iptal işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

İGDAŞ DOĞALGAZ ABONELİK İPTAL İŞLEMLERİ

İGDAŞ doğalgaz abonelik iptal işlemleri için şahsen başvuru gerekiyor. İGDAŞ'ın Vatan Caddesi'nde bulunan genel merkezine giderek dilekçe ile başvuru yapmak gerekiyor. Başvuru sırasında kimlik kartınız ve doğalgaz abonelik numaranızın yanınızda olması gerekiyor. İptal dilekçesi yazarak ilgili merciye teslim etmeniz gerekiyor. İptal başvurusundan sonra 3 içinde iptal işleminin gerçekleşmesi gerekiyor.

TTNET VE TÜRK TELEKOM ABONELİK İPTAL İŞLEMLERİ

Türk Telekom abonelik iptal işlemleri de diğer kurumlar gibi başvuru dilekçesiyle yapılabilmektedir. TT müşterilerinin Türk Telekom Ofis /Grup Mağazalarına şahsen başvuru yaparak veya faks çekerek yapabilmesi mümkündür. Faks ile abonelik fesih işlemleri yapmak isteyen müşteriler üzerinde abonelik bilgilerinin bulunduğu imzalı bir dilekçe ile resmi kimlik belgesinin bir kopyasını 0(312) 306 07 16 numaralı faksa göndermesi yeterlidir. Talep edilen işlemlerin sorunsuz ve zamanında tamamlanabilmesi için güncel iletişim bilgilerinin (Cep Telefon ve sabit telefon numarası) dilekçede yer alması önem arz etmektedir. 

- VEFAT EDEN KİŞİNİN ABONELİĞİNİN İPTALİ

Hat sahibinin vefat etmesi durumunda fesih işlemleri için, hat sahibi varisinin veya başvuruda bulunan yakınının Türk Telekom Ofis /Grup Mağazalarına gelmesi veya fesih başvurusunu faks ile iletmesi gerekmektedir. Başvuru esnasında, vefat eden hat sahibine ait aşağıda belirtilen evraklardan en az biri bulunmalıdır. 

Nüfus Müdürlüğünden alınacak TUİK Ölüm Belgesi,

Defin Belgesi,  Veraset ilamı, 

Abonenin ölümünü gösteren sağlık kuruluşlarınca verilmiş yazı, tutanak veya raporlar, 

Abonenin ölümünü gösteren Trafik kazalarıyla ilgili raporlar,

Abonenin ölümünü gösteren mahkeme kararları, 

Fesih işlemlerinin sorunsuz ve zamanında tamamlanabilmesi için, talep edilen evrakların eksiksiz teslim edilmesi, dilekçede veya başvuru esnasında başvurana ait güncel iletişim bilgilerinin (cep Telefon ve sabit telefon numarası) belirtilmesi önem arz etmektedir. 

Yazılı talebin ulaştığı tarihten itibaren yedi gün içerisinde fesih işlemi gerçekleştirilecektir. Hattın iptali sonrasında varsa mülkiyeti şirkete ait cihaz/donanım/modem/kart ve benzeri ekipmanların iade edilmesi ve son faturanın takip edilerek ödenmesi gerekmektedir. 

SUPERONLINE ABONELİK İPTAL İŞLEMLERİ

Super Online abonelik iptal işlemlerini fax yoluyla yapmak mümkün. Abonelik sözleşmelerini faks yoluyla feshetmek isteyen bireysel Turkcell Superonline müşterilerinin, fesih taleplerini teyit edilmiş olmak kaydıyla 0850 502 61 49 faks numarasına imzalı olarak göndermeleri gerekmektedir. Abonelik sözleşmelerini faks yoluyla feshetmek isteyen kurumsal Turkcell Superonline müşterilerinin, müşteri yöneticileri veya çağrı merkezi ile iletişime geçmeleri gerekmektedir.

Süper Online  ile “Elektronik Haberleşme Hizmetlerine ilişkin çerçeve sözleşmesi" imzalamış olan kurumsal tüketicilerin ise fesih taleplerini işbu sözleşmede öngörülen fesih usulüne göre göndermeleri gerekmektedir. Dilekçenin teyit edilmemesi durumunda iptal işlemleri tamamlanamayacaktır. Süper Online örnek iptal dilekçesi için tıklayınız


 

Yorumlar

Fatih Birde aradigini bulabilsen. Gsm operatoru yanlislikla yapilan abonelige boyle bi abonelik yok diyor. Ama mesaj geliyor su kadar tl kesilecek diye. E-devletten iptal yerini bulamiyorum.