ABD'den Türkiye açıklaması: Desteklemiyoruz

Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü'nün (NATO) 70. yılı nedeniyle İngiltere'nin başkenti Londra'da NATO liderler zirvesi düzenlenirken ABD'den Türkiye'ye yönelik açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
ABD'den Türkiye açıklaması: Desteklemiyoruz

İngiltere'nin başkenti Londra'da NATO'nun 70. yılı vesilesiyle gerçekleştirilecek zirve öncesi ABD Savunma Bakanı Mark Esper, açıklamalarda bulundu.

Türkiye'ye yönelik açıklamalarda bulunan Bakan Esper Türkiye'nin Baltık ülkeleri ve Polonya'nın savunmasına yönelik NATO planının önünü tıkamaması gerektiğini savundu.

Türkiye'nin, Suriye ve terör örgütü YPG/PKK'ya yönelik planlarının NATO tarafından desteklenmemesi durumunda, Türkiye'nin de NATO'nun Polonya ve Baltık ülkelerine yönelik planlarını bloke edeceğine yönelik haberler bir haftadır uluslararası basında konuşuluyor.

"YPG'Yİ TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK NİTELEMEYİ DESTEKLEMEYECEĞİZ"

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Türkiye'nin tehdit algısının ittifakın geri kalanı tarafından paylaşılmadığını ve bu tıkanıklığı aşmak için ABD'nin YPG'yi terör örgütü olarak nitelemeyi desteklemeyeceğini söyledi.

"Ankara'ya mesajım savunma planlarını ilerletmek" diyen Esper, savunma planlarının Türkiye'nin kendine özgü çekinceleri nedeniyle engelleneyeceğini savundu.

İttifakın birliği ve hazırlıklı olması, büyük meselelere odaklanılması gerektiği anlamına geldiğini söyleyen Esper, "Büyük mesele de NATO'nun hazırlık seviyesidir." dedi.

Herkesin Türkiye'nin gündemine göre hareket etme konusunda istekli olmadığını savunan Esper, "Herkes tehditleri Türkiye'nin gördüğü şekilde görmüyor. Bugün başlayacak NATO toplantısı, örgüt içi çekişmeler ve anlaşmazlıkların geleceği açısından kritik bir toplantı olarak görülüyor. ABD ve Türkiye arasındaki ilişkiler F-35 uçaklarının satışı ve Rusya'dan alınan S-400 savunma sistemi gibi konular nedeniyle bir süredir gergin." açıklamasında bulundu.

Yorumlar