50 günde 102 miting

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 50 günde 59 ilde toplam 102 miting yaptı.

Google Haberlere Abone ol
50 günde 102 miting

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kağıthane, Bayrampaşa, Sultangazi, Güngören ve Bahçelievler'den sonra son mitingini Bağcılar'da yaptı. Erdoğan, "59 il mitingi ve birçok ilçe mitingi yaptım. İstanbul’un 28 ilçesinde, Ankara’nın 11 ilçesinde mitingler yaptım. 50 günde 102 miting ve televizyonlar programları ile yola devam ettik" ifadelerini kullandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 Şubat'ta Sivas'ta başladığı yerel seçim mitingini Bağcılar'da noktaladı. Seçim sürecinde 59 ili ziyaret eden Erdoğan, toplamda 102 miting düzenledi.

Erdoğan seçim maratonunu değerlendirerek, "59 il mitingi ve birçok ilçe mitingi yaptım. İstanbul’un 28 ilçesinde, Ankara’nın 11 ilçesinde mitingler yaptım. 50 günde 102 miting ve televizyonlar programları ile yola devam ettik" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Milli iradenin sarsılmaz yıkılmaz kalesi olarak Bağcılar, tercihini daima eser siyasetinden yana kullandı.

O zamanlar şimdiki gibi nerede cadde, sokak? Seçim kampanyamızı biz Bağcılar’da çizmelerle yaptık.

31 Mart'ta sadece Türkiye'de değil, karşımızda dikilenlere mesajımızı farklı vereceğiz. Zaten şu anda 90'lı yılların Bağcılar'ı yok.

AK Parti'yi milletimiz kurdu. 31 Mart'ta Bağcılar İstanbul'a liderlik edecek yine.31 Mart sıradan bir yerel seçim olmaktan çıkmıştır.İstanbul'un 28 ilçesinde mitingler yaptık. Bağcılar bu seçimde son mitingimiz olacak. Seçim yasakları başlıyor, kaldı şurada 40 dakikamız.

Son 50 günde Sivas'tan başlayıp Uşak'ta sona eren 59 ilde mitingi yaptık.

Suriye'nin kuzeyinde terör koridoru kurdular. 100'ü aşkın vatandaşımızı şehit ettiler.

Bu HDP'den bir şey olmaz. Güneydoğu'da, Doğu'da HDP'li belediyelerin ne yaptığını duymadınız mı? Devletin verdiği paraları hendekte, çukurda kullandılar.

İzmir'in su sıkıntısı vardı. Gördes Barajı yaptık. CHP'li belediye demedik, İzmir'e biz su getirdik.

BAHÇELİEVLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçelievler’de düzenlenen mitingde "Başkaları gibi meydanlarda verdiğimiz sözleri unutmadan hepsini tek tek hayata geçirdik" dedi.

Erdoğan şunları söyledi:

"Listelerinden PKK'lıları, HDP'lileri, parlamentoya taşıdılar. Sözde İYİ Parti aynı şekilde taşıdı. Aynı şekilde Saadet'in onlarla iş birlikleri var. Hepsi kayıtlı, belgeli. Seçim sonrası zaman zaman bunları belgeleriyle açıklayacağız. Popülizm yapmadık, boş laf söylemedik, hamasete asla prim vermedik. Meydanlarda söylediğini göreve gelince unutanlardan asla olmadık. Hep birlikte oylarımızı kullanacağız. Herkesten, özellikle de İstanbullu hemşehrilerimden yarın mutlaka sandığa gitmelerini rica ediyorum" ifadelerini kullandı.

Güngören

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partisince Köyiçi Aliya İzzetbegoviç Parkı'nda düzenlenen Güngören mitingde, son 17 yılda "millete tepeden bakan kibir kuleleri"ni yıktıklarını, Türk demokrasisinin üstünden vesayetin gölgesini kaldırdıklarını, pek çok zorluğun, problemin ve bir çok darbe teşebbüsünün üstesinden geldiklerini dile getirdi.

İstanbul'a ve Türkiye'ye olan sevdalarını yatırımlarla ispat ettiklerini ifade eden Erdoğan, katılımcılara İstanbul'a yapılan yatırımlara ilişkin bir video izletti.

Erdoğan, "CHP, çöp, çukur, çamur, pislik... İnşallah nasıl 94'te bunlara dersi verdiyseniz, CHP'de olan yerlerde yine bu dersler verilecek. Ankaramıza, İstanbulumuza, İzmirimize inşallah bu defa farklı sahip çıkacağız. Büyükşehirlerde Cumhur İttifakı olarak inşallah bu adımı atacağız." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güngören'deki yatırımlara ilişkin bilgi verirken, şöyle devam etti:

"Bakırköy, İDO, Bağcılar, Kirazlı Metro Hattı'nın yapımına devam ediyoruz. Belediye hizmet binası ve 270 araçlık zemin altı otoparkının yapımı sürüyor. Güngören Mezbahanesi'ni, nikah salonu, kültür ve spor merkeziyle 176 araç kapasiteli otoparka dönüştürüyoruz. Merter Moda merkez cadde ve sokakları düzenleme çalışmalarımız sürüyor. Güngören'de D-100 ve TEM'e alternatif olarak inşa edeceğimiz yeni bir tünelle trafiği rahatlatıyoruz. Bu sayede Güngörenliler, E-5 ve TEM'e bağlanmadan İstanbul'un bir ucundan diğer ucuna ulaşabilecek. Bayrampaşa-Esenler Hal Kavşağı ile Güngören-Esenler Çinçin Deresi Yolu Tüneli alternatif bir güzergah oluşturacak. İlçemize 5 bin 719 araç kapasiteli yeni otoparklar kazandıracağız. Merter'e aktarma merkezi kuracağız. İstanbul'u saracak olan yeşil ağa, Güngören de Zeytinburnu, Eyüpsultan koridoruyla dahil olacak. Tozkoparan, Gençosman ve Abdurrahman Nafiz Gürman mahallelerinden geçecek yeşil koridorla ilçemiz 82 bin metrekare yeşil alana sahip olacak. Güngören Meydanı ve çevresini kapsayan büyük bir alanda düzenleme yapacağız. İlçemize bir millet bahçesi, millet kıraathanesi ve gençlik merkezi kazandıracağız. Sanayi Mahallemizde 30 bin metrekarelik bir alanda ata sporlarımızın yaşatılacağı etnospor merkezi kuracağız."

Kimin kimlerle işbirliği yaptığına şahit oldunuz

Türkiye'nin yarın bir "sandık imtihanı" yaşayacağını belirten Erdoğan, şunları söyledi:

"Biz, milletimize önce belediyelerde hizmet etme şerefine nail olmuş, orada kendimizi ispatlayarak ülke yönetimine gelmiş bir kadroyuz. Tıpkı 1994'te olduğu gibi bugün de belediyelerimiz vasıtasıyla milletimizin hizmetkarlığına talip olmanın o büyük heyecanını yaşıyoruz. Kimi yerlerde sadece kendi partimiz, kimi yerlerde Cumhur İttifakı olarak sizlerden belediye başkan adaylarımıza destek istiyoruz. Sandıkta milletimizin teveccühüne mazhar olduğumuz her yerde, şehirlerimize en güzel hizmetleri sunmanın gayreti içinde olacağız. Bu seçim, tıpkı son 6 yıldaki tüm kritik seçimlerimiz gibi, belediye başkanlarını belirlemenin ötesinde bir anlama sahip. Bu seçimde aynı zamanda kendimiz ve evlatlarımız için nasıl bir Türkiye istediğimizin de kararını vereceğiz. Bu seçimde şehirlerimizin, Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümüne nasıl gireceğini de kararlaştıracağız. Seçim kampanyası sürecinde yapılan pazarlıkları, atılan iftiraları, savrulan tehditleri siz de gördünüz. Kimin kimlerle işbirliği yaptığına, ne tür oyunlar oynadığına şahit oldunuz."

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin ve HDP milletvekillerinin konuşmalarını içeren video izleten Erdoğan, "Ne diyor Bay Sezai? Diyor ki 'Kürdistan'da oylar nereye verilecek malum. Batıda da AK Parti ve MHP'ye oy kaybettireceğiz.' Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge var mı? Güneydoğu Anadolumuz, Doğu Anadolumuz, Karadenizimiz, Akdenizimiz, Orta Anadolumuz, Egemiz, Marmaramız var. Be hey gafil, Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge yok. Çok seviyorsan, Irak'ın kuzeyinde var, terör sevicileri de al yanına defolun oraya gidin. Size biz bu toprakları böldürtmeyeceğiz. Bu Anadolu topraklarında, bu vatan topraklarında asla size mama yok" dedi.

Sultangazi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sultangazi'de halka hitap etti.

Yerel seçimlerde, büyükşehir ile ilçe belediye başkanlarının, belediye meclis üyelerinin, muhtarların seçilmesinin yanında, ülkenin ve milletin geleceği konusunda da bir tercihte bulunulacağını dile getiren Erdoğan, "Çünkü karşımızda öyle bir ittifak oluşmuş durumda ki bunların amacının belediyeleri yönetmek olmadığı gayet açık. Zaten kendileri de niyetlerini tüm çıplaklığıyla ifade etmekten çekinmiyorlar. İspat mı? Şöyle ekrana bakalım" diyerek, HDP'li milletvekillerin konuşmalarını vatandaşlara izletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bak Kandil'den yönetiyorlar. Şimdi soruyorum, Sultangazi'den Türkiye'ye sesleniyorum, Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge var mı?" diye sordu.

Türkiye'de Kürdistan diye bir bölgenin olmadığını vurgulayan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bay Sezai sen Kürdistan'da mı yaşamak istiyorsun? Irak'ın kuzeyinde Kürdistan var. Terör sevicilerini de al yanına beraber oraya gidin ama bu toprakları biz size böldürtmeyiz. Türkiye'yi bölemeyeceksiniz, buna gücünüz yetmez. Nasıl Gabar'dakileri, Cudi'dekileri, Tendürek'tekileri gömdüysek sizleri de gömeriz. Buna müsaade etmeyiz. Ne diyor, şu andaki terör örgütünün başının heykelini dikeceklermiş. Ne diyor, 'Biz sırtımızı YPG'ye, PYD'ye, YPJ'ye dayadık' diyor. Biz de sırtımızı milletimize ve Rabbimize dayadık, farkımız bu.

Bu dörtlü mekanizma, ne var bunda CHP, ne var bunda sırtını PKK'ya, Kandil'e dayayan HDP, ne var bunda maalesef içi karmakarışık sözde İYİ Parti, ne var bunda işte bir de Saadet. Ve ne diyor konuşmasında, İstanbul'da 3 milyon Kürt kardeşim bunlar oylarını nereye vereceklermiş? Soyadı İmamoğlu olan birisine. Ya sen ne zamandan beri benim Kürt kardeşlerimin iradesine ipotek koydun? Benim Kürt kardeşlerimin oyları ne zamandan beri, bu Sezai'nin kendisi Kürt değil ha, bu ne idüğü belirsiz. Sen ne zamandan beri benim Kürt kardeşlerimin oylarını yönlendiriyorsun? Var mı öyle bir şey? Yok. Şimdi Sultangazi yarın bu sandıkları öyle bir patlatsın ki benim Sultangazi'deki Kürt kardeşlerim de buna iyi bir ders versin."

Güneydoğu'ya hizmeti biz götürdük

Güneydoğu'ya kendilerinin götürdüğü hizmetten başkasının götürülmediğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ya bunlar çukur kazdılar, hendekleri kazdılar. Kendilerine giden parayı Kandil'e gönderdiler. Bunlar benim Kürt kardeşlerimin istismarını yaptılar. Ne diyor, '1 Temmuz'a kadar terörle mücadele kanunu kaldırmazsınız savaş kapıdadır'. Neredesin, niye gelmediniz? Hadi gelin. Geleceğiniz varsa göreceğiniz de var. Topunuz gelin, topunuz. İşte bunlara terör koridorunda, Suriye'nin kuzeyinde dersi verdik mi, Afrin'de verdik mi? Verdik. Şimdi de Fırat'ın doğusunda eğer çekidüzen vermezlerse gereken dersi vereceğiz. Bütün hazırlıklar tamam. Durmak yok yola devam. Bunların derdi başka. Belediyeler eliyle milletimize hizmet etmek değil, bizi yıkaraka ülkemizin yönetimini ele geçirmek. FETÖ'nün derdi buydu. Onun için darbe girişiminde bulundu."
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bay Kemal ne yaptı o akşam? Tankların arasından FETÖ'cülerin koruması altında Bakırköy Belediye'sine gitti" diyerek, 15 Temmuz gecesinde havalimanında yaşadıklarını anlattı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yarın Bay Kemal'e de bir ders vermemiz lazım. 9 seçim yaptı, 9'unu da kaybetti Bay Kemal. Ama koltuğu bırakıyor mu? Bırakmıyor. Biz ise 17 yıl girdiğimiz seçimlerin hepsini kazandık. Siz, bizi her zaman bir numara yaptınız. Şimdi yarın bir yenisine daha giriyoruz. Ben inanıyorum. Siz bizi yine bir numara yapacaksınız. Biz sizi seviyoruz. Biz dertliyiz, dertli" ifadelerini kullandı.

Bayrampaşa

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bayrampaşa mitingindeki konuşmasından satır başları şöyle:

CHP'nin başındaki zat 9 seçimdir partisinin başında, 9'unu da kaybetti.

Belediyecilik konusunda biz rakip tanımıyoruz.

Teröristlerin lider kadrosunu geçenlerde Kuzey Irak'ta vurduk. En tepe adamı komada şimdi kıvranıyor.

Ülkemizin demokrasisinin bugün bulunduğu düzeye gelmesi için çok emek verdik. Şimdi birilerinin Türkiye'yi, yeniden ödünç oy isteme günlerine geri götürmesine rıza gösteremeyiz.

(31 Mart) Meseleyi Türkiye'nin geleceğiyle ilgili bir karar noktasına getiren biz değiliz. Sözleriyle ve eylemleriyle karşımızdakiler.

Kağıthane

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kağıthane’de düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kağıthane'yi Kağıttepe olarak bilecek kadar bu şehirden uzak olanlara derslerini bir kez daha vereceğinize inanıyorum. Ya Rabbi, bu ittifakımızı pazara kadar değil, mezara kadar devam ettirmeyi bize nasip eyle" dedi.
"Ekonominin patronu benim, belediye başkanı mı ülkenin ekonomisini yönetecek?" diyen Erdoğan, "Milletimi patlıcan, domates, biberle mi aldatacaksınız? Bu millet 'Çanakkale geçilmez' dediği zaman bir tas çorbaya talim etmiştir" ifadesini kullandı.

Erdoğan, "Bizim IMF ile bir ilişkimiz yok, borcumuzu ödedik, bitti o iş" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu millete bir daha inşallah Şehit Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşlarının acısını yaşatmaya kimsenin gücü yetmeyecektir" diye konuştu.

"İster içeride ister dışarıda olsun, bu milletin işine, aşına, ekmeğine göz dikenleri asla affetmeyeceğiz" ifadesini kullanan Erdoğan, "Silahlı terörü bitirmekte ne kadar kararlıysak ekonomik terörü bitirmekte de o kadar kararlıyız" dedi.
Seçimden sonra ilk iş

Erdoğan, "Seçimden sonra ilk iş Suriye meselesini mümkün olursa masada değil, sahada mutlaka çözeceğiz" şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Atacağımız adımlarla pazartesinden itibaren bir başka enerjiyle yola koyulacağız" dedi.

Yorumlar