Bekçi Alımı Son Dakika: Sınav sonuçları açıklandı

İçişleri Bakanlığı tarafından alımı yapılacak bekçiler için MEB tarafından düzenlenen yazılı sınav sonuçları binlerce bekçi adayı tarafından merakla bekleniyordu. Bekçi sınav sonuçlarının bugün açıklandı. 13 Temmuz 2019'da yapılan bekçilik yazılı sınavlarından alınacak puanlar, bekçi alımı 2019 ilk etabında göz önünde bulundurulacak puana ekleniyor.

Google Haberlere Abone ol
Bekçi Alımı Son Dakika: Sınav sonuçları açıklandı

Bekçi olmak için başvuru yaptıktan sonra yazılı sınavlara giren binlerce bekçi adayının gözü kulağı açıklanacak sonuçlarda. Binlerce kişinin beklediği Bekçilik sınav sonuçlarının MEB tarafından bugün açıklanması bekleniyor. 13 Temmuz 2019 tarihinde yapılan 2019/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği yazılı sınavının sonuçları için adaylar sınav sonuçlarının açıklanıp açıklanmadığını araştırıyor. Adaylar arasındaki başarı sıralama puanında eşitlik olması halinde; sırasıyla yazılı sınav puanı, mülakat puanı ve fiziki yeterlilik puanının yüksekliği esas alınacak. Bunlarda da eşitlik olması halinde yaşı küçük olan aday tercih edilecek.” 2019/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği yazılı sınav sonuçlarının kısa süre içinde açıklaması bekleniyor. https://www.pa.edu.tr ve www.meb.gov.tr ya da http://odsgm.meb.gov.tr adresinden erişime açıldı.

Sorgulama için şu link kullanılabilir: https://www.meb.gov.tr/sinavlar/sonuc/sorgu.php?SINAV_ID=ECAB6F1C29073F4956F5B7A3EB42F02D

BEKÇİ ALIMI SINAVINA İTİRAZ EDECEKLERİN DİKKAT ETMESİ GEREKENLER NELER?

– “Adaylar, sınav sorularına ve uygulamasına ilişkin itirazlarını, soru ve cevap anahtarlarının https://www.pa.edu.tr ve www.meb.gov.tr ve/veya http://odsgm.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanmasını takip eden en geç 2 (iki) iş günü içerisinde, sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını ise sonuçlarının https://www.pa.edu.tr/, www.meb.gov.tr ve/veya http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinde ilan edildiği tarihi takip eden en geç 2 (iki) iş günü içerisinde Polis Akademisi Başkanlığına yapacaklardır.

 İtirazlara yönelik tüm sonuçlar adaylara Polis Akademisi Başkanlığı tarafından bildirilecektir.

– Adaylar itiraz başvurularını, MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesinin T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilat Programı” aracılığı ile 20 TL (yirmi TL KDV Dâhil) itiraz ücreti yatırarak alınan banka dekontu ve sınav adının yazılı olduğu dilekçe ile yapacaklardır.

– Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile adayın T.C. kimlik numarası, imza, adres ve ekinde dekontu olmayan dilekçe ile yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

– Başvurusu ya da sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan adayların bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmaz.”

BEKÇİLİK SINAV PUANI NASIL HESAPLANIR?

Değerlendirme 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak olup doğru cevaplar dikkate alınarak 50 (elli) ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacaktır. Her soru eşit puan ağırlığına sahiptir.

Başarı puanı hesaplamasında [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir..

Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir. .

BEKÇİLİK SINAV KONULARI NELER?

Türkçe (Ortaöğretim düzeyi) 20

Sosyal Bilgiler (İlköğretim düzeyi) 15

Fen Bilgisi (İlköğretim düzeyi) 15

Hayat Bilgisi (İlköğretim düzeyi) 15

Matematik (İlköğretim düzeyi) 15

Genel Kültür (Ortaöğretim düzeyi) 20

Genel Toplam = 100

Kaynak: Son Haberler

Yorumlar

eyüp göyebakan bekci olmak istiyorum
Emrah Tunç Ne zaman başlıyor vuru yapilacak