GÜNCELLEME 3 - Hatay'da orman yangını

- Belen ilçesinde havadan ve karadan müdahale edilen orman yangını kısmen kontrol altına alındı - Soğutma çalışmalarının sürdüğü yangında, ilk belirlemelere göre yaklaşık 45 hektar alan zarar gördü - Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu: - "Uçak ve helikopterlerimiz soğutma çalışmalarına devam ediyor" YANGININ KISMEN KONTROL ALTINA ALINMASI VE DETAY EKLENDİ

Google Haberlere Abone ol
GÜNCELLEME 3 - Hatay'da orman yangını

HATAY (AA) - Hatay'ın Belen ilçesinde çıkan orman yangını, havadan ve karadan müdahaleyle kısmen kontrol altına alındı.

İlçeye bağlı Soğukoluk Yaylası mevkisindeki ormanlık alanda, elektrik trafosunun patlaması sonucu kopan kablolardan çıkan kıvılcım nedeniyle yangın çıktı.

Yangına 7 helikopter, 4 uçak, 47 arazöz, 3 dozer, iki greyder, 10 teknik eleman ve 250 söndürme işçisiyle müdahale edildi.

Belen ilçesinin kırsal alandaki bazı mahalleleri de tehdit eden yangın, kısmen kontrol altına alındı.

Yangında ilk belirlemelere göre, yaklaşık 45 hektarlık alan zarar gördü.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Muzaffer Ketmen, alınan orman yangını ihbarı üzerine ekiplerin olay yerine hızla intikal ederek çalışmalara başladığını belirtti.

Yangının kontrol altına alınması için ekiplerin havadan ve karadan yoğun şekilde çalıştığını anlatan Ketmen, yangının yerleşim yerlerini tehdit ettiğini söyledi.

- Vatandaşların tahliyesi kararı

Yangının bölgedeki elektrik trafosunun patlaması sonucu kopan kabloların çıkardığı kıvılcımlardan kaynaklandığını ifade eden Ketmen, "Soğukoluk Yaylası'nda bulunan risk altındaki hanelerdeki vatandaşlarımızın dumandan etkilenmemesi için jandarma aracılığıyla tahliye edilmesi talep edildi. Ayrıca yangın mahalline giden yollar tedbir amaçlı ve yangınla mücadele organizasyonunu engellememesi amacıyla ulaşım kontrollü olarak sağlanmaktadır." ifadesini kullandı.

Ketmen, şu ana kadar can kaybı ve yaralanma olmadığını da sözlerine ekledi.

- Vatandaşlardan söndürme çalışmalarına destek

Bölge sakini Fikret Gökçe, yangını sabahın erken saatlerinde helikopter seslerinden ve çıkan dumanlardan anladıklarını söyledi.

Alevlerin bir anda evlerin olduğu bölgede yoğunlaştığını anlatan Gökçe, "Oldukça büyük burası, yüz yılın üzerinde ağaçların olduğu Hatay'ın akciğeridir. İnsanların hafta sonu nefes aldıkları bölge burası. Büyük bir müdahale var ama çok büyük alana yayılmış. Vatandaş olarak söndürme çalışmalarına yardımcı olmak için geldik. Çok üzücü bir durum akciğerlerimizi maalesef kaybediyoruz. Devletin bütün erkanı burada herkes yardımcı olmaya çalışıyor." dedi.

Alparslan Ateş ise Soğukoluk'un önemli bir yayla turizm merkezi olduğunu, herkesin cansiparane mücadele ettiğini aktardı.

Kazım Kocabozdoğan da yangının herkesi üzdüğünü belirterek "Bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Burada sevindirici nokta herhangi bir can kaybının olmaması. Bütün ekipler canla başla çalışıyor." ifadesini kullandı.

- "Uçak ve helikopterlerimiz soğutma çalışmalarına devam ediyor"

Bölgede incelemelerde bulunan Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu da gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının büyük bir bölümünün kontrol altına alındığını söyledi.

Yangının bölgede maalesef büyük zarar verdiğini belirten Vurucu, "Uçak ve helikopterlerimiz hala soğutma çalışmalarına devam ediyor. Yangın çıktığında küçük bir alandaydı ama rüzgarın etkisiyle büyük bir alana yayıldı. Üzülüyoruz, ciğerimiz yanıyor çünkü Hatay'ımızın göz bebeği Belen'imizin incisi Soğukoluk'u böyle görmek ziyadesiyle üzüyor. İnşallah bu tür yangınları bir daha yaşamayız." dedi.

Vatandaşların da yangının sönmesi için canla başla ekiplere yardım ettiğini kaydeden Vurucu, emeği geçenlere teşekkür etti.

Yorumlar