Gümüşhane'de yarın 14 Şubat 2020 Cuma okullar tatil mi

Gümüşhane'de 14 Şubat 2020 Cuma günü okulların tatil edilip edilmeyeceği merak ediliyor. Gümüşhane'de yarın kar yağışının etkili olması bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol
Gümüşhane'de yarın 14 Şubat 2020 okullar tatil mi

Gümüşhane'de etkili olan yoğun kar yağışının yarın da sürmesi bekleniyor.

Bu nedenle Gümüşhaneli öğrenciler 14 Şubat 2020 Cuma günü okullar tatil edilecek mi edilmeyecek mi sorusunun cevabını merakla bekliyor.

Özellikle de karda oyun oynamak isteyen çocuklar valilikten gelecek güzel haberi bekliyor.

VALİLİKTEN BEKLENEN AÇIKLAMA GELDİ Mİ

Gümüşhane Valiliği'nden veya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden konuyla ilgili herhangi bir açıklama henüz yapılmadı. Konuyla ilgili Valilik veya İl Milliği Eğitim Müdürlüğü'nden gelen açıklama olduğu anda haberimizde detayları ile yer alacak.

HAVA DURUMU

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinin dik eğime sahip ve yüksek kar örtüsü olan yerlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

HAVA SICAKLIĞI: Mevsim normallerinde seyredecek.

RÜZGAR: Batı ve kuzeybatılı yönlerden orta kuvvette esmesi beklenmektedir.

UYARILAR

Geçtiğimiz günlerde yoğun kar yağışları alan Doğu Karadeniz bölgesinde bugünden itibaren güneyli rüzgarlar,kıyılarda orta ve yer yer kuvvetli ( 20-50 kg/m2) sağanak yağmur, 500-600 m üzeri yüksek yerlerde karla karışık yağmur ve kar yağışları bekleniyor. Sağanak yağışlarla birlikte 500 m rakım altındaki bölgelerde kar erimeleri de beklenmektedir. Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin’in yüksek kesimlerinde kar yağışlarının, kıyı kesimlerde yağmur ve kar erimelerinin oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇIĞ TEHLİKESİ:Bölgemizde meydana gelen yoğun kar yağışları nedeniyle, eğimi fazla dik yamaçlarda çığ riski bulunduğundan ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Yorumlar

Gulhan Vali beyden ses yok yarin icin ne bekleniyor
Gulhan Validen ses yok hava kosullarini gormemektemi gumushane de okullar tatilmi kar yagiyor
Gulhan Validen ses yok hava kosullarini gormemektemi gumushane de okullar tatilmi kar yagiyor
Gulhan Validen ses yok hava kosullarini gormemektemi gumushane de okullar tatilmi kar yagiyor