Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

- “Sınır ticaretini geliştiren ve kolaylaştıran, o bölgedeki insanların kazanacağı bir sistemi de yakın zamanda hayata geçireceğiz" - "Yanlı ve siyasi olarak Türkiye'nin notunu düşürmeye çalışanlar, 2017'de büyüme rakamlarını art arda revize edenler, 2018 için kötü senaryo çizenler, bir kez daha 2018'in sonunda mahcup olacaklar"

Google Haberlere Abone ol
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

İSTANBUL (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, sınır ticaretini geliştiren ve kolaylaştıran, o bölgedeki insanların kazanacağı bir sistemi yakın zamanda hayata geçireceklerini bildirdi.

Tüfenkci, İş Dünyası Konfederasyonu (BİRKONFED) Olağanüstü Genel Kurulundaki konuşmasında, Türkiye'nin zor dönemlerden geçtiğini belirterek, 15 Temmuz'da halkın duruşunun tarihe altın harflerle geçeceğini söyledi.

15 Temmuz'da sivil kesimden direniş gösteren hiç kimsenin bir tek kurşun atmadan, göğsünü siper ederek darbe girişimini durdurduğunu anımsatan Tüfenkci, hükümetin de ekonominin çarklarının durmasına izin vermediğini vurguladı.

Tüfenkci, büyüme performansını yılın ikinci çeyreğinde devam ettirdiklerini belirterek, "Yanlı ve siyasi olarak Türkiye'nin notunu düşürmeye çalışanlar, 2017'de büyüme rakamlarını art arda revize edenler, 2018 için kötü senaryo çizenler, bir kez daha 2018'in sonunda mahcup olacaklar." ifadesini kullandı.

Faizlerin yüksek oluşuna değinen Tüfenkci, faizlerin yüksekliğinin yatırımın önündeki en büyük engel olduğunu söyledi.

Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Ekonomi Bakanlığı ile birlikte çalıştığımız sınır illerimizdeki sınır ticaretini bugüne kadar alışılmışın dışında, bambaşka bir formatta, sınır ticaretini geliştiren ve kolaylaştıran, o bölgedeki insanların kazanacağı bir sistemi de yakın zamanda hayata geçireceğiz. Bunu da 2018 müjdesi olarak kamuoyu ile paylaşacağız. Hakkarili, Iğdırlı vatandaşımız bize şunu söylüyor; 'Bize fabrika yapmayın, sınır ticaretin önündeki engeli kaldırın'… Haklılar da"

- "Millet olarak zulme hiç bir zaman razı olmadık"


Bülent Tüfenkci, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs açıklamalarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan başka esaslı tepki koyan bir lider olmadığını vurguladı.

Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Bir kez daha söylüyorum, o İslam ülkesi liderleri samimiyse, milyar dolarlık silah anlaşmaları yaptılar. Desinler ki; 'Bu açıklamalarından dolayı biz, halkımız ve ümmet rahatsız oldu, bu silah anlaşmalarını şimdilik donduruyoruz'. Bakın o zaman neler oluyor. Samimilerse yapsınlar. Biz millet olarak zulme hiç bir zaman razı olmadık, bundan sonra da olmayız.

2019'a giderken Türkiye'nin birlik ve beraberliğini bozmak veya her türlü kırılganlığını kullanmak için fırsat kollayanlar, bu anlamıyla insanlarımızı ötekileştirmeye çalışanlar olabilir. Ama biz birliğimizi ve beraberliğimizi koruyarak 80 milyon bir ve kardeş olarak yolumuza devam edeceğiz. Türkiye'yi büyütmeye devam edeceğiz. Hem insanımızın refah düzeyini artıracağız hem de iş adamlarımız ve esnafımızı daha da büyüteceğiz. 2018'de 2017'den daha güzel günler yaşayacağız."

Programa Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci’nin yanı sıra AK Parti Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma da katıldı.


Yorumlar