Gülten Matur kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Gülten Matur DHKP-C'nin Türkiye sorumlusu suçlamasıyla gözaltına alındı. Operasyonun MİT ve Emniyet'in ortak operasyonuyla yürütüldüğü belirtilirken, Matur'un kim olduğu da merak konusu oldu.

Google Haberlere Abone ol
DHKP lideri yakalandı

Gülten Matur kimdir, nerelidir, kaç yaşında soruları bugün cevabı en çok merak edilen sorular oldu.

Çünkü Matur, DHKP-C lideri suçlamasıyla gözaltına alındı.

Terör örgütü DHKP/C'nin Türkiye sorumlusu Gülten Matur, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı ve emniyetin ortak operasyonu sonucu İstanbul'da yakalandı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, MİT tarafından yürütülen istihbari çalışmalar sonucu "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan hakkında yakalama kararı bulunan firari terörist Matur'un, yurt dışına çıkma arayışında olduğu tespit edildi.

Matur, MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğünün ortak operasyonu sonucu bugün İstanbul'da yakalandı.

GÜLTEN MATUR KİMDİR?

Gülten Matur 2017 yılında da , İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesiyle ilgili soruşturmada örgüt yöneticiliği suçlamasıyla gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı. Matur ile birlikte 15 avukat da gözaltına alınmıştı. 

Arşiv taraması yaptığımız Gülten Matur ismini 2016 yılında ihraç edilen "hakimler" listesinde görmemiz mümkün; ancak buradaki isim ile DHKP-C liderinin aynı kişi olmadığı tahmin ediliyor. 

Gülten Matur kimdir, nerelidir, kaç yaşında?
Gülten Matur

 

Matur soyadını duyanlar Gülten Matur ile Bejan Matur'un akraba olup olmadığını merak ediyor. Bejan Matur aslen Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesindendir. Ancak Gülten Matur'un nereli olduğu hakkında henüz bir bilgi bulunmuyor. Bu nedenle akraba olup olmadıkları da belli değil.

Gülten Matur hakkında açık kaynaklarda şu anda özel bir bilgi bulunmuyor.

2017 yılında tutuklandığı halde nasıl serbest bırakıldığı konusu da şu anda bir muamma olarak duruyor.

Detaylar Ekleniyor...


 

Yorumlar