Gülay Yedekçi kimdir, eşi kim, nereli, nenerin milletvekili, boşandı mı, aslen nereli?

Gülay Yedekçi evli mi, eşi Mehmet Arslan kim, nerelidir, kimdir, kaç yaşında, CHP'li mi, kaç yaşındadır, asıl mesleği nedir, kimdir? Yedekçi, televizyon ekranlarında yaptığı yorumlarla dikkat çeken isimlerden biridir.

Google Haberlere Abone ol
Gülay Yedekçi kimdir, eşi kim, nereli?

Gülay Yedekçi evli mi, eşi Mehmet Arslan kim, nerelidir, kimdir, kaç yaşında, CHP'li mi, aslen nerelidir, kaç yaşındadır, mesleği nedir, uzmanlık alanı nedir, kimdir? Yedekçi son dönemlerde televizyon ekranlarında CHP'yi savunan yorum ve değerlendirmelerde bulunduğu için dikkat çekiyor. Gülay Yedekçi evli mi, eşi Mehmet Arslan kim, nerelidir, kimdir, kaç yaşında, CHP'li mi?

GÜLAY YEDEKÇİ KİMDİR?

Gülay Yedekçi, CHP milletvekilliğinden sonra partinin medyadaki yüzü olarak çeşitli programlara çıkarak tartışmalara katılıyor ve yorumlarda bulunuyor.

Gülay Yedekçi kim, nereli, hangi partiden?
Gülay Yedekçi nereli, kimdir, babası nerelidir, eşi kim, kiminle evli?

 

İşte Gülay Yedekçi biyografisi: 

Gülay Yedekçi, 1976 yılında İstanbul'da dünyaya geldi.

Gülay Yedekçi aslen Malatyalı'dır.

Trakya Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden mezun olmuş, Yıldız Teknik Üniversitesi'nde yüksek lisansını, İTÜ'de doktorasını tamamlamıştır.

1996 yılında kendi mimarlık ofisini kurmuştur. Öğretim üyesi olarak görev yapmış Yeni Yüzyıl Üniversitesi mimarlık bölüm başkan yardımcısı ve mimarlık-mühendislik fakültesi dekan yardımcısı olarak görev almıştır. Yayımlanmış çok sayıda makalesi ve 4 kitabı vardır.

CHP Fatih İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı yapmış, 2009-2014 yılları arasında Fatih Belediyesi Meclis Üyesi olarak İmar ve Kültür Varlıklarını Koruma Komisyonlarında görev almıştır.

Engelliler için Turuncu Bayrak önerisinin sahibidir. Ekolojik Kadın Köyü Projesinin mimarıdır; Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Platformu ve Umut (Sokak) Çocukları Derneği yönetim kurullarında görev aldı. Hayatta Kal Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Demokratik Dayanışma Derneği eski Genel Başkanıdır. TMMOB Mimarlar Odası Genel Kurul Delegesidir. Genç Akademisyenler Hareketi Kurucusu ve Başkanıdır.

İyi düzeyde İngilizce bilen Yedekci, Mehmet Aslan ile evlidir.

Çiftin bu evlilikten 2 çocuğu var.

Gülay Yedekçi'nin eşi Mehmet Aslan şehir planlamacısıdır.

Özetlersek; 

Gülay Yedekçi İstanbul doğumludur, aslen Malatyalı'dır.

43 yaşındadır.

Asıl mesleği mimarlıktır. 

CHP 25. ve 26. dönem İstanbul milletvekilidir.

 

Yorumlar

haber hatalı Gülay hanım evli değildir. Boşanmıştır yanlış bilgi vermişsiniz..
Niğdeli Arap Mahmut Atatürk sağ olsaydı sizleri CHP nin miııet vekili değil olmak kapısının önünden dahi geçe mezdiniz