Gül'den 'Akar ve Kalın ile ikinci görüşme' iddiasına cevap

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş tarafından ortaya atılan ve medyada konuşulan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile ikinci bir görüşme yaptığı yönündeki iddiaları yalanladı.

Google Haberlere Abone ol
Gül'den 'Akar ve Kalın ile ikinci görüşme' iddiasına cevap

Sözcü yazarı Rahmi Turan ve gazeteci Talat Atilla tarafından ortaya atılan 'Beştepe'ye giden CHP'li isim' iddiası gündemdeki yerini korumaya tartışılmaya devam ederken gündemi oluşturuacak bir iddia da Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş'dan geldi.

Kurdaş, 'Külliye'ye giden CHP'li' iddiasını aratmayarak, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ikinci kez görüştüklerine dair bir duyum aldıklarını söyledi.

Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş'ın ortaya attığı Abdullah Gül'ün Basın Danışmanlığına sorulması üzerine böyle bir görüşmenin olmadığı açıklandı.

"24 HAZİRAN ÖNCESİ GÖRÜŞMÜŞLERDİ"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İbrahim Kalın'ın, 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Abdullah Gül'ün İstanbul, Ayazağa'daki çalışma mekanının yanındaki askeri alana helikopterle indiği ve burada Gül ile grüştürkleri iddia edilmişti.

İddiaya göre, Gül ile üç saat görüşen Hulusi Akar ve İbrahim Kalın'ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan gelen "adaylığını koymaması" ricasını iletmişlerdi.

2. GÖRÜŞME İDDİASI

Eski Cumhurbaşkanı Gül'ün Basın Bürosu, Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş'ın ortaya attığı Abdullah Gül'ün Hulusi Akar ve İbrahim Kalın ile ikinci kez görüştüğünü yalanlandı. Bir önceki iddianın ardından Erdoğan'ın Gül'e, Ali Babacan'ın yeni parti kurma hazırlıklarına dair bu kanalla bir telkinde bulunduğu spekülasyonu da şu aşamada yalanlanmış oldu.

Ali Babacan'ın yeni parti kurma hazırlıklarını hızlandırdığı ve konuşmaya başladığı bir sırada, Babacan'ı desteklediği bilinen Gül hakkında ortaya atılan bu iddia siyasi kulisleri hareketlendirmişti.

NE OLMUŞTU?

Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş', Sözcü yazarı Rahmi Turan ve gazeteci Talat Atilla tarafından ortaya atılan 'Beştepe'ye giden CHP'li isim' iddiasının ardından bu iddiayı aratmayacak bir açıklama yaptı. Kurdaş, " Bize gelen bir bilgiye göre de Sayın Abdullah Gül ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın ikinci kez geçtiğimiz günlerde tekrar görüşmeye gittiğine dair bir duyum aldık. Hatta bu, haber olarak da bu bilgiler, bu kulis haber, yayın kurulumuzda önümüze geldi. Ama ikinci, üçüncü teyitleri yapmadığımız için, yapamadığımız için, bu konunun doğru olmama ihtimalini de yüksek gördüğümüz için biz bu konuyu haber yapmadık." demişti

Yorumlar