Gübre fiyatları 2022 ne kadar oldu, düştü mü, çıktı mı 16 Şubat 2022 Perşembe?

Gübre fiyatları 2022 ne kadar oldu, düştü mü, çıktı mı? Gübre fiyatları düştü mü, ne kadar düştü, fiyatlar inecek mi, döviz kurunun yükselmesi sonrasında ithalat yaptıkları gerekçesiyle gübre fiyatlarını artıran sektör temsilcileri fiyatları geri indirmeye başladı. Yeni indirim müjdesi geldi.

Google Haberlere Abone ol
Gübre fiyatları 2022 ne kadar oldu, düştü mü?

Gübre fiyatları 2022 ne kadar oldu, düştü mü, çıktı mı? Gübre fiyatları düştü mü, düşecek mi, ne kadar düştü, fiyatlar inecek mi, döviz kurunun yükselmesi sonrasında ithalat yaptıkları gerekçesiyle gübre fiyatlarını artıran sektör temsilcileri fiyatları geri indirmeye başladı. Gübre fiyatları 2022 ne kadar oldu, düştü mü, çıktı mı?

Yıldırım Şirketler Grubu iştiraki Gemlik Gübre, CAN yüzde 26 gübresini, piyasa koşullarına karşın yüzde 54 indirim ve ton başına 7 bin 425 TL fiyat ile Türk çiftçisiyle buluşturdu. 

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Gemlik Gübre, Türk tarımını ve Türk çiftçisini desteklemeye devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanlığının tavsiyeleri ve yönlendirmeleri neticesinde yapılan kampanya dahilinde, Gemlik Gübre, 17 Aralık 2021'de, tek bir gün içinde toplam 88 bin ton gübrenin piyasalara arzını sağladı.

Yükselen gübre üretim maliyetlerine karşın Türkiye gübre sanayisine yatırımlarını kesmeyen ve üretimini durdurmayan şirket, bugüne özel bir fiyat çalışması yaptı. CAN yüzde 26 gübresi, piyasa koşullarına karşın yüzde 54 indirim ve ton başına 7 bin 425 TL fiyat ile Türk çiftçisiyle buluşturuldu. Proje ile Türk tarımının gelişimi ve zirai üretim desteklenirken, milli ekonomiye de büyük bir fayda sağlanmış oldu.

Gemlik Gübre'den yapılan değerlendirmede, "Kampanyamıza teveccüh gösteren tüm bayilere, kooperatiflere ve Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerine teşekkürlerimizi iletiriz. Her zaman olduğu gibi, Türk tarımını, çiftçilerimizi korumak ve desteklemek en öncelikli görevlerimizden biri olmakla birlikte bu tarz kampanyalarımızın devam edeceğini bildiririz." ifadeleri kullanıldı.

GÜBRETAŞ'TAN YÜZDE 20 İNDİRİM KARARI

GÜBRETAŞ, bitki beslemede önemli yer tutan yavaş salınımlı gübreler ile damla sulama ve yaprak gübrelerinde ilkbahar sezonu öncesi ortalama yüzde 20 indirim yaptıklarını açıkladı.
GÜBRETAŞ'tan yapılan açıklamada, bitki beslemede önemli yer tutan yavaş salınımlı gübreler ile damla sulama ve yaprak gübrelerinde ilkbahar sezonu öncesi yapılan yüzde 20’lik indirimin, bitki besleme maliyetlerinin düşürülerek tarımsal üretimin sürdürülebilmesi açısından önem taşıdığı kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen GÜBRETAŞ Genel Müdürü İbrahim Yumaklı, "Ülke tarımında verimliliği artırmak için çalışan şirketimiz, özellikle son beş yılda bu misyonunu daha etkin hale getirerek arazide gözlem ve reçetelendirme çalışmalarını yaygınlaştırdı. Türkiye’nin tarımsal üretim yapılan her noktasında model üretim alanları kurarak üreticilerimize yerinde örnek uygulamalar ile bitki beslemeden sağladıkları faydayı artırmaları için danışmanlık hizmeti verilmeye başlandı. GÜBRETAŞ’ın bilinçli tarımı yaygınlaştırma faaliyetleri kapsamındaki model alan uygulamalarında yapılan hasatlarda tespit edilen en önemli hususlardan biri de damla sulama ve yaprak gübreleri ile oluşturulan etkili bitki besleme programlarından yüksek verim alınabilmesi oldu." dedi.

Yumaklı, Türkiye'de tarımsal üretimin devamlılığı açısından verimliliğin en önemli konu olduğunu çünkü sınırlı tarım alanlarından daha fazla ürün elde etmek için verim ve kaliteyi artırmak gerektiğine dikkat çekti.

Bunu başarılması halinde Türkiye'nin gıda ihtiyacını fazlasıyla karşılarken, aynı zamanda çiftçilerin tarımdan elde ettikleri gelirin de yükselmesine katkı sağlanmış olacağını ifade eden Yumaklı, "Bu vesileyle ilkbahar sezonu öncesi damla sulama ve yaprak gübreleri ile yavaş salınımlı ürünlerde yapılan indirimin yüksek verim için katkı sağlamasını temenni ediyor, üreticilerimize yeni sezonda bereket dolu hasatlar diliyoruz." diye belirtti.

GÜBRETAŞ'TAN FİYAT AÇIKLAMASI

Gübretaş'tan yapılan açıklamada, "Döviz kurlarının düşüşe geçmesi ve sektördeki diğer firmaların fiyatlarını indirmeleri ile birlikte piyasadaki gübre fiyatlarının, Gübretaş'ın uyguladığı fiyatlara yaklaşmış olmasından memnuniyet duyuyoruz." denildi.

Gübretaş şirketi resmi Twitter hesabından düşüşe geçen gübre fiyatları ile ilgili açıklama yayımladı. Açıklamada, " Türkiye'nin en büyük çiftçi kuruluşu olan Tarım Kredi Kooperatifleri'nin şirketi Gübretaş olarak, her zaman olduğu gibi çiftçilerimizin yararını gözetip, ürün bulunurluğunu ve uygun fiyat politikamızı sürdüreceğimizi yeniden teyit ediyor, döviz kurlarının düşüşe geçmesi ve sektördeki diğer firmaların fiyatlarını indirmeleri ile birlikte piyasadaki gübre fiyatlarının, Gübretaş'ın uyguladığı fiyatlara yaklaşmış olmasından memnuniyet duyuyoruz." ifadelerine yer verildi.

TARIM KREDİ'DEN İNDİRİM KARARI

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri (Tarım Kredi), 14 Şubat'tan itibaren kimyevi gübrelerde yüzde 30'a varan indirimler yapılacağını ve üre gübresinin 9 bin 200 lira, 20.20.0 gübresinin 6 bin 100 lira, çay gübresinin de 7 bin 500 liradan satılacağını bildirdi.

Tarım Krediden yapılan açıklamada, üreticilerin tarımsal girdi ihtiyaçlarını zamanında, güvenilir, kaliteli ve uygun şartlarda karşılamaya ve ülke tarımını desteklemeye devam edildiği belirtildi.

Tarımsal üretimin devamlılığı açısından verimliliğin en önemli konulardan biri olduğuna işaret edilen açıklamada, tarım alanlarından daha fazla ürün elde etmek için verim ve kalitenin sürekliliğini sağlamanın büyük önem taşıdığı vurgulandı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Başta kimyevi gübre olmak üzere tarımsal girdi fiyatlarında yaşanan artışlarından olumsuz etkilenen üreticilerimize üretim maliyetlerini düşürmek amacıyla üretimi kolaylaştırıcı imkanlar sağlanmaktadır. Bu kapsamda, 14 Şubat 2022 itibarıyla kimyevi gübrelerde yüzde 30'a varan indirimler yapılmış olup, üre gübresi 9 bin 200 lira, 20.20.0 gübresi 6 bin 100 lira ve çay gübresi 7 bin 500 liradan satılacaktır. Sürdürülebilir tarımsal üretim için geçmişte olduğu gibi bundan sonra da daha güçlü bir şekilde üreticimizin yanında yer almaya devam edeceğiz."

GÜBRE FİYATLARI ŞUBAT 2022 İTİBARİYLE

Gübre fiyatları 2022 şubat ayı itibariyle şöyle: 

Can Gübre ton fiyatı 6 bin TL,

DAP Gübre 11 bin TL,

AS Gübre 6 bin 750 TL, 

Üre Gübre 10 bin 750 TL, (Tarım Kredide 9 bin 200)

20.20 Gübre ton fiyatı 7 bin 700 TL, (Tarım Kredi 6 bin 100)

Süper 20.20.0 Gübre 8 bin 300 TL,

15.15.15. Gübre 8 bin TL,

Süper 15.15.15 Gübre ton fiyatı 8 bin 600 TL.

2021 YILINDA GÜBRE FİYATLARI NE KADARDI?

Can Gübre 1160 TL,

DAP Gübre 2140 TL,

Üre Gübre 1860 TL, 

20-20 Gübre 2140 TL

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN EN SON İNDİRİM MÜJDESİNİ VERDİ

Gübre ile ilgili en son indirim müjdesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi. Erdoğan, "Bilindiği gibi Tarım Kredi Kooperatiflerinin satış merkezlerinde hafta başı itibarıyla üre ve çay gübrelerinin fiyatlarında yüzde 30'a varan indirim yaptık. Buna ilave olarak yarından itibaren CAN gübresi, amonyum sülfat ve nitropower gübrelerinde de yüzde 30'luk indirime gidiliyor. Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın girdi maliyetlerini düşürmek amacıyla yine yarından itibaren karma hayvan yemi yüzde 12 indirimle satılmaya başlanacaktır. Pancar üreticilerimizin mart ayında alacakları pancar bedellerinin ödemesini 1 ay öne çekiyor, cuma günü hesaplarına yatırıyoruz. Ayrıca 2021 yılı pancar alım fiyatının üzerine ton başına 15 lira prim desteği ödüyoruz. Bu sezonun pancar alım kesin fiyatını da hasattan önce açıklayacağımızı tekrar hatırlatmak istiyorum." dedi.


 

 

 

Yorumlar

Cengiz erkan Gübre fiyatları hala çok yuksek bu fiyata gübre alıp atamayacagiz. Kekik tarımı ile uğraşıyor uz.