Grup Yorum neden açlık grevi yapıyor?

Grup Yorum üyelerin neden açlık grevi yapıyor veya neden ölüm orucu tutuyor. Şu ana kadar iki üyesi DHKP-C'nin talimatıyla başladıkları ölüm orucu nedeniyle hayatını kaybetti. Peki, Grup Yorum ne istiyor, neden açlık grevi yapıyor?

Google Haberlere Abone ol
Grup Yorum neden açlık grevi yapıyor?

Grup Yorum neden açlık grevi yapıyor, üyeleri neden ölüm orucu tutuyor, ne istiyorlar, talepleri nedir? Bu sorular son olarak ölüm orucunu bıraktıktan iki gün sonra hayatını kaybeden İbrahim Gökçek'in ölümünden sonra yeniden gündeme geldi. Birçok kişi Grup Yorum hakkında açılan DHKP-C soruşturmalarından haberdar olmadığı için grubun üyeleri tarafından başlatılan açlık grevleri ile ölüm oruçlarının nedenini de bilmiyor. İşte Grup Yorum üyelerinin açlık grevi yapma nedenleri: 

Grup Yorum, bir yıl önce 17 Mayıs 2019 tarihinde yaptığı açıklamadan sonra açlık grevine başladığını duyurmuştu. Grup adına yapılan açıklamada şöyle denilmişti: 

"Bizim taleplerimiz var. Biz baskılara son verilsin, kurumumuz basılmasın istiyoruz. Arkadaşlarımızın başına ödüller konuldu, terör listelerine alındılar, bu listelerin kaldırılmasını istiyoruz. Konser yasaklarına son verilsin. Tutsak grup yorum üyeleri serbest bırakılsın istiyoruz. Hakkımızda açılan gayri resmi, hukuksuz olan davaların düşmesini istiyoruz. Bu talepleri için açlık grevine giriyoruz. Her türlü yolu denedik. Basın açıklaması yaptık, meydanlara, kamyon kasalarına çıktık, direndik ama bize başka bir çare bırakmadılar. Bir kültürel grup iki yılda 9 kez herhangi bir gerekçe gösterilmeden gayrimeşru şekilde basılıyorsa bize başka çare bırakmıyorlar. Faşizm saldırıyor. Çok yoğun bir baskı var üzerimizde. Yeni bir yöntemle açlık grevi yöntemiyle direnmeye devam edeceğiz. Dün grubumuz yine basıldı. Pazar günü Alibeyköy’de sahne alacağımız, haftaya Ferhan Şensoy ses tiyatrosunda konser vereceğimiz için basıldık. Şu anda 8 arkadaşımız, iki grup üyesi gözaltında. Arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz."

GRUP YORUM ÜYELERİ NE İLE SUÇLANIYOR?

Grup Yorum üyeleri 2016 yılında Şişli'de bulunan İdil Kültür Merkezi'ne düzenlenen operasyonla gözaltına alınmışlardı. Operasyon esnasında grup üyeleri kültür merkezi adını taşıyan mekanın gizli bölmelerinde, sonradan açılarak örgütsel amaçla kullanıldığı anlaşılan dehlizlerde yakalanmışlardı. 

Operasyonlarda Grup Yorum üyesi 7 kişi gözaltına alınarak tutuklanmıştı. 

Grup üyelerine yöneltilen suçlamalar ise DHKP-C örgütüne bağlı bir şekilde çalışmak, faaliyet yürütmek, örgüt içerisinde aktif görevlerde bulunmaktı. 

Grup Yorum üyelerinin gözaltına alınan üyeleri dışında yakalanamayanlar hakkında da gözaltı kararı çıkarıldı. 

GRUP YORUM ÜYELERİ KİMLERDİR?

Grup Yorum üyeleri zaman içinde değişen isimlerden oluşuyor. Ancak şu an bilinen Grup Yorum üyeleri şöyledir: 

İnan Altın, Selma Altın, Ali Aracı, İhsan Cibelik, İbrahim Gökçek, Sultan Gökçek, Bahar Kurt, Helin Bölek, Dilan Ekin, Seher Adıgüzel, Bergün Varan, Betül Varan, Umut Gültekin, Meral Hır, Ekimcan Yıldırım, Fırat Kıl, Barış Yüksel, Sena Erkoç, Dilan Poyraz, Emel Yeşilırmak.

 

 

Yorumlar