Altın güne hareketli başladı: Altın ve gümüş fiyatları 2 Ekim Cuma günü ne kadar oldu?

Çeyrek, gram ve gümüş altın fiyatları haftanın son gününe nasıl girdi, hafta boyunca iniş çıkışlı bir zikzak çizen altın fiyatlarının haftanın son gününü nasıl kapatacağı merakla bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol
Altın fiyatlarında son durum nedir?

Gram ve çeyrek altın fiyatlarının önceki hafta boyunca yaşadığı düşüş yeni haftaya nasıl başlayacağını merak edilir hale getirmişti. Geçen hafta yatırımcısına kaybettiren altının yeni haftada nasıl bir seyir izleyeceği merakla bekleniyordu. Haftanın ilk gününe yükselişle başlayan altın dün düşmeye başlamıştı. Bugün yeniden toparlanmaya başlayan altın şimdilerde hafif bir yükselme eğliminde görünüyor. 

Gram altın 475 lira seviyelerinde. Çeyrek altın 777 lira, Cumhuriyet altını 3 bin 93 liradan satılıyor. Altının gram fiyatı, haftanın son işlem gnüne 475 lira seviyeleride başladı. Aynı dakikalarda çeyrek altın 777 lira, Cumhuriyet altını da 3 bin 93 liradan satılıyor. Altının ons fiyatı ise şu dakikalarda 1.902,88 dolar seviyelerinde bulunuyor.

Analistler, dolar endeksinin seyri ve jeopolitik gelişmelerin yanı sıra yeni tip corona virüs (Covid-19) aşısı ve ABD'deki teşvik paketine ilişkin haber akışının altının ons fiyatına yön vermeye devam ettiğini söyledi.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.900 dolar direncinin aşılması halinde 1.945 doların gündeme gelebileceğini, olası geri çekilmelerde ise 1.880 doların destek olarak izleneceğini ifade etti.

2 Ekim günü anlık altın grafiği

 

2 Ekim 2020 Altın Fiyatları Tablosu

 

1 EKİM 2020 ALTIN FİYATLARI

İşte 1 Ekim 2020 Altın fiyatları: Gram altın 467 liradan işlem görürken, çeyrek altın ise 769 liradan alıcı buluyor.

1 Ekim 2020 altın fiyatları
1 Ekim 2020 Gümüş fiyatları tablosu

 

30 EYLÜL 2010 ALTIN FİYATLARI

Altın fiyatları haftanın üçüncü gününe ise düşüşle başladı. İki günlük yükselişten sonra aniden düşmeye başlayan altında son durum ise şöyle:

Gram altının bugünkü grafiği

 

Gram altının 10 günlük tablosu

 

30 Eylül altın fiyatları tablosu

 

29 EYLÜL ALTIN FİYATLARI

Gram altın 29 Eylül Salı günü 474 liradan işlem görürken, çeyrek altın ise 780 liraya dayandı. 

İşte altın fiyatları:

28 EYLÜL 2020 ATIN VERİLERİ

Altnın günlük grafiği

 

Altın 10 günlük grafiği

 

28 Eylül 2020 altın fiyatları tablosu

 

HAFTAYI DÜŞÜŞLE KAPATMIŞTI

Gram ve çeyrek altın fiyatları geçen hafta Cuma günü başladığı düşüş trendini bu hafta Cuma günü kapanış saatine kadar sürdürdü.

Altın fiyatları son bir hafta içinde durduralamaz bir şekilde düşmeye devame diyor. Haftanın son gününe de altın fiyatları düşüşle başladı. Altındaki bu sert düşüşün nedeni küçük yatırımcıyı kara kara düşündürüyor. Altın fiyatları neden düşüyor, bu düşüş daha ne kadar devam edecek? 

Haftanın son gününde gram altın 457 liradan günü kapatırken, çeyrek altın ise 754 liradan haftayı kapattı. Geçen haftadan bu yana gram altında kayıp ise 15 liradan fazla oldu.

25 Eylül 2020 Cuma altın fiyatları tablosu

 

Gram altın fiyatlarının 10 günlük grafiği

 

24 EYLÜL ALTIN FİYATLARI

Gram altın bugün 460 liranın altına kadar düşerken, çeyrek altın ise 757 liraya kadar geriledi. Geçen yıla göre hala çok yüksek olan altın fiyatları geçtiğimiz haftalara göre ise düşmüş görünüyor. Cumhuriyet altını ise uzun aradan sonra ilk kez 3 bin liranın altına doğru iniyor. 

24 Eylül 2020 tarihinde altın fiyatları tablosu şöyle şekillendi:

Gram altının son 10 günlük grafiği

ALTIN NEDEN DÜŞÜYOR?

Altın fiyatlarının düşmesine neden olan en önemli etken doların dünya genelinde hızla değerleniyor olmasıdır.

Dolardaki değerlenmeye bağlı olarak altın ve gümüş başta olmak üzere değerli metal fiyatları düşüşünü sürdürürken, petrol fiyatları ise dar bant içinde dalgalı bir seyir izliyor.

Uzmanlara göre altın fiyatlarındaki bu düşüş geçici olarak görünüyor. Büyük yatırımcılar tarafından uygulanan bir taktik olduğunu belirten uzmanlar, düğün mevsiminde altın biriktirenlerin altınlarını elden çıkarması için yapılan bu hamlenin bir sonraki aşaması ise büyük yatırımcının yeniden devreye girerek piyasadaki altınları toplaması olacak. 

Bu nedenle birçok yorumcu altını olanların altınlarını satmaması yönünde tavsiyeleri var. Ancak yine de piyasaların ne şekilde seyredeceğini kestirmek kesin olarak mümkün görünmüyor. 

ALTINLA BİRLİKTE PETROL FİYATLARI DA DÜŞÜYOR

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 41,43 dolardan işlem görüyor.

Dün 41,26 dolara kadar düşen Brent petrolün varil fiyatı, günü 41,77 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varili, bugün saat 09.32 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,8 azalışla 41,43 dolardan işlem gördü. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 39,55 dolardan alıcı buldu.

Fiyatlardaki aşağı yönlü seyirde, ABD'nin ticari faaliyetlerinin eylül ayında yavaşladığını gösteren veriler, ülkenin merkez bankasının ekonomik toparlanmaya ilişkin endişeleri ve İngiltere ve Almanya'da koronavirüs salgınının artan etkileriyle mücadele edebilmek için getirilen yeni kısıtlamalar etkili oldu.

Ayrıca, ABD'de ham petrol stoklarının beklentinin altında azalış göstermesi de fiyatlar üzerindeki aşağı yönlü baskıyı artırdı. ABD'nin ticari ham petrol stokları geçen hafta bir önceki haftaya göre 1,6 milyon varil azaldı. Piyasa beklentisi stokların 2,3 milyon varil azalacağı yönündeydi.

Öte yandan, Libya'da limanlar ve petrol üretim tesisleri üzerinde 8 ay önce başlayan blokajın kalkması ve ülkenin petrol pazarına yaklaşık 1 milyon varil ham petrol arzı gerçekleştirecek olması fiyatlardaki düşüşe destek oldu.

Brent petrolde teknik olarak 41,50 ile 41,65 dolar aralığının direnç, 41,26 ile 41,17 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği ifade ediliyor.

 

Yorumlar