Görme ve işitme engelli öğrencinin diploma heyecanı

- Görme ve işitme engeli Serdar Fırtına, Yaşar Üniversitesi hukuk fakültesinden 3,5 yılda mezun oldu - Serdar Fırtına: "Bundan sonraki hedefim avukatlık yapmak ya da bir devlet kurumunda hukuk müşavirliği biriminde görev almak"

Google Haberlere Abone ol
Görme ve işitme engelli öğrencinin diploma heyecanı

İZMİR (AA) - Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 3,5 yılda mezun olan görme ve kısmi işitme engelli Serdar Fırtına diploma heyecanı yaşadı.

Yaşar Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, Fırtına üç yaşındayken geçirdiği hastalık nedeniyle görme yetisini kaybetmesine rağmen hayata küsmedi, hedefleri ve hayalleri için mücadele etti.

İşitme kaybı da bulunan Fırtına, liseyi birincilikle tamamladıktan sonra üniversite eğitimine başladı. Fırtına, gösterdiği başarıyla Hukuk Fakültesinden 3,5 yılda mezun oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Fırtına, üniversitede çok güzel arkadaşlar edindiğini, en fazla desteği sınıf arkadaşlarından gördüğünü, eğitim hayatında akademisyeninden çalışanına kadar herkesin kolaylaştırıcı olduğunu belirtti.

Ailesinin desteğini hep hissettiğini, bütün derslerini birlikte çalışıp tekrar ettiklerini, günlerce sınavlara hazırlandıklarını dile getiren Fırtına, babasının diploma almasa bile bir hukukçu kadar bilgi sahibi olduğunu kaydetti.

Avukatlık stajına Ceza Hukuku derslerini aldığı Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ruhan Erdem'in yanında başlayacağını aktaran Fırtına, "Bundan sonraki hedefim, stajımın ardından avukatlık yapmak ya da bir devlet kurumunda hukuk müşavirliği biriminde görev almak. Belki daha sonra savcılık hakimlik sınavlarına da girebilirim." ifadesini kullandı.

Yorumlar