Görme ve işitme engelli çocuklara özel dergi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, görme ve işitme engelli çocuklar için dergi müjdesi verdi. 'Sevgi Bir Kuş' dergisi engelli çocukların da erişimine açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Görme ve işitme engelli çocuklara özel dergi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Sevgi Bir Kuş" adlı çocuk dergisini görme ve işitme engelli çocukların da erişimine açtıklarını bildirdi. Selçuk, açıklamasında, Bakanlıkça hazırlanan çocuk dergisinin tüm sayılarına, görme engelli çocuklar için sesli betimleme yapıldığını, işitme engelli çocuklar için de bütün sayıların işaret diline çevrildiğini belirtti.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı çocuk yayını olan 'Sevgi Bir Kuş' dergisi 2019 yılından beri çocukların istifadesi için hizmet veriyor. Dijital ortamdan yayın yapan 'Sevgi Bir Kuş' dergisi, artık işitme ve görme engelli çocuklara da hizmet verecek. Sesli Betimleme ve işaret dili ile de yayın yapmaya başlayan derginin 7. sayısı çıktı. 

'Sevgi Bir Kuş' dergisi 7. sayısında kuşaklar arası dayanışma konusu ele alındı. Çocukların uzun zamandır beğenisini alan dergide çocuklardan gelen mesaj ve hikayelere de yer veriliyor.

Sevgi Bir Kuş dergisi

Yorumlar