Göçmenlerin çocuklarını alalım, aileleri kalsın!

Yunanistan'ın göçmenler karşısında ortaya koyduğu insanlık dışı muameleye ek olarak Hırvatistan'dan ilginç bir adım geldi. Hırvatistan, Yunanistan'daki göçmen ailelerinin çocuklarını almaya talip olduğunu açıkladı. Avrupa'da 100 bine yakın göçmen kayıp çocuk olduğu biliniyor.

Google Haberlere Abone ol
Göçmenlerin çocuklarını alalım, aileleri kalsın!

Türkiye'nin sınır kapılarını açmasından sonra Avrupa yollarına düşen göçmenlere Yunanistan'da reva görülen muamele "medeni Avrupa ülkeleri" tarafından sadece seyrediliyor. Avrupa'da şu ana kadar hiçbir ülke resmi olarak Yunanistan'a tepki göstermedi; tam aksine Yunanistan'a destek açıklamaları geliyor. Almanya ve Hırvatistan hükümetleri Yunanistan'daki göçmen kamplarında bulunan çocuklardan bazılarını alabileceklerine karar verdi. Almanya bu kapsamda aldığı kararla 1000-1500 arasında çocuk almayı planlıyor. Hırvatistan ise henüz bir karar vermedi.

Öte yandan Avrupa'nın bir başka yüzü daha ortaya çıkıyor. Yunanistan'ı ziyaret eden Hırvatistan Başbakanı, buradaki göçmen çocuklarını alabileceklerini belirterek ailelerini almak istemediklerini söyledi. Hırvatistan'ın sadece göçmen çocuklarını almak istemesi ise kafalarda soru işaretlerine neden oldu. 

Hırvat Başbakanı Plenkovic, kendi ülkesindeki seçimler öncesinde katıldığı bir mitingde skandal sayılabilecek bir konuşmaya imza attı. Göçmen çocuklarını almak istediklerin belirten Hırvat Başbakan bu isteğini de  “Biz her zaman insancıl bir yaklaşım sergiledik ve çocukların özel bir korumaya ihtiyacı var” ifadeleriyle dile getirdi.

Açıklamasında, ülkesinden alabileceği tepkileri de dikkate alan Hırvat Başbakanı “Mantıklı bir insanın çocuklara yardım etmemize karşı çıkacağını sanmıyorum dedi.

Hırvat Başbakanı Plenkovic, göçmen ailelerinin ise kesinlikle alınmayacağını sadece çocukların alınacağını söylerine eklemeyi ihmal etmedi.

Bilindiği gibi Avrupa ülkelerinde şu anda 100 bine yakın kayıp göçmen bulunuyor. Sadece Almanya'da 10 bin kayıp göçmen olduğu tahmin ediliyor. Avrupa Birliği ülkelerinde ise 96 bin çocuktan haber alınamıyor. 

Asya ve Afrika ülkelerinden anne ve babaları yanlarında olmadan göç yollarına düşen çocukların sayısı 63'ü geçmiş durumda. Avrupa'da yaşayan refakatsiz çocuk sayısının ise 170 bin olduğu belirtiliyor. 

Avrupa'daki bu savunmasız masum çocukların her türlü saldırı, taciz ve istismara karşı korunmasız halde olduğu biliniyor. Fransa'da kaydı olup ancak nerede olduğu bilinmeyen şu anda 1000 çocuk bulunuyor.

ALMANYA'DAN DA BENZER KARAR

Almanya hükümeti de benzer bir karar aldı. Almanya'da hükümet tarafından düzenlenen göçmenler konulu toplantının sonucunda, "Çocukları alalım, aileleri kalsın" kararı çıktı. Kararla birlikte Yunanistan'da göçmen kamplarında bulunan çocuklardan bazıları Almanya'ya götürülecek. Kararda kabul edilecek çocuklarda yaş sınırı ise 14 olarak belirlendi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yunan Güvenlik güçlerinin mültecilere yönelik muamelesi:

 

Kaynak: SonHaberler

Yorumlar