Gmail hesap için 2 adımlı doğrulama şart mı?

Gmail, dünyanın en popüler e-posta hizmetidir. Ancak buna rağmen kullanıcıları güvenlik adımlarını pek önemsemez. Peki, Gmail e-posta hesabı oluşturmak için 2 adımlı doğrulama yapmanız gerekiyor mu?

Google Haberlere Abone ol
Gmail hesap için 2 adımlı doğrulama şart mı?

Internet ortamında en çok kullanılan e-posta uygulaması olarak bilinen Gmail, her geçen gün yeniliklerle karşımıza çıkıyor. Gmail'in bizlere, internet kullanıcılarına sunduğu bu kaliteli hizmetin yanında getirdiği bazı riskler de yok değil. Örneğin en çok kullanılan e posta platformu olması onun en çok saldırılara maruz kalan platform olmasına da neden oluyor.

Google'a göre; Gmail kullanıcıları hesap güvenliklerini pek önemsemiyor. Google'nin açıkladığı verilere göre; Gmail kullanıcılarının yüzde 10'undan azı, hesaplarında 2 adımlı doğrulama işlemini kullanmakta. 

2 adımlı doğrulama işlemi; Gmail hesabınıza giriş için parola ve benzersiz bir kod ile giriş gerektiren güvenlik olayıdır. Burada, Sonhaberler.com olarak 2 adımlı doğrulamanın ne olduğunu ve nasıl çalıştığını sizlere sunacağız. 

2 adımlı doğrulama nedir?

2 adımlı doğrulama, bir hesabı çevrimiçi olarak güvenceye almak ve kullanıcının kendi hesabına tam erişimini sağlama olayıdır . 

Basit bir şekilde, 2 adımlı doğrulama, belirli bir kullanıcının bir hesabın sahibi olduğunu doğrulaması için iki ayrı kaynaktan gelen farklı şifrelerden oluşan bir sistemdir. 2 adımlı bir doğrulamayı tamamlamak için, kullanıcıların mevcut şifresini girmesi ve ardından e-posta yoluyla veya SMS yoluyla gelen bir kodu girmesi gerekmektedir. İki şifreninde doğru girilmesi durumunda hesaba erişim sağlanır. Ancak b doğrulama işlemi sırasında her iki koddan birinin eksik veya yanlışgirilmesi durumunda üçüncü kişilerin hesaba erişimini engellenmiş olunur.

Bir Gmail hesabı oluşturmak için 2 adımlı doğrulama kullanmanız gerekiyor mu?

Google'ın 2 adımlı doğrulamayla işlemi e-posta kullanıcıları için son derece güvenli bir seçenek olmasına rağmen çoğu Gmail kullanıcısı bu özelliği kullanmamaktadır. 

Google hesaplarının yalnızca yüzde 10'unda 2 adımlı doğrulama özelliği bulunmakta. 

Gmail'i kullanmak zorunda değilsiniz, ancak e-posta gelen kutunuzu korumanız önemlidir.

gmail

gmail

Gmail'de 2 adımlı doğrulamayı nasıl etkinleştiririm?

Bir Gmail hesabı oluşturduğunuzda, 2 Adımlı doğrulamayı açma seçeneğiniz olur. Bu, unuttuğunuzda hesabınıza güvenli bir şekilde erişmenizi ve ekstra bir güvenlik katmanı eklemenizi sağlayacaktır. Bunu açmak için bir Gmail hesabı oluşturun ve 2 adımlı doğrulamayı etkinleştiri tıklayın. Kodu alabilmeniz için cep telefonu numaranızı veya alternatif bir e-posta adresinizi girmeniz gerekecektir. Zaten bir hesabınız varsa ancak 2 adımlı doğrulamayı ayarlamadıysanız ayarlarınıza gidin. Seçenekler sekmesinde ilerleyin ve 2 Adımlı doğrulamaya tıklayarak bu özelliği aktif edin.

GMAIL YENİ BİR REKOR KIRDI

Öte yandan dünyanın en popüler e-posta servisi Gmail, günden güne büyümeye de devam ediyor. En son rakamlar Gmail'in yeni bir rekor kırdığını gösteriyor. Gün geçtikçe popülaritesini artıran e-posta hizmetinin kullanım oranı oldukça yüksek bir seviyeye ulaşmış durumda. Gmail'in resmi Twitter hesabı aracılığı ile yapılan duyuruda e-posta hizmetinin şu anda 1.5 milyar aktif kullanıcıya ulaştığı açıklandı ve tüm kullanıcılara teşekkür edildi.

Bu rakamlar, dünya genelinde Gmail'i kullanan 1.5 milyar insan olduğu anlamına gelmiyor. Zira birden fazla e-posta hesabına sahip (iş için ayrı, kişisel kullanım için ayrı) çok sayıda kişi olduğu göz önüne alındığında, Gmail'i kullanan gerçek kişi sayısı muhtemelen daha azdır. Ancak yine de etkileyici bir rakam olduğunu kabul etmek gerek.

Yorumlar