Gittigidiyor neden kapandı, sebebi nedir, Gittigidiyor kimin, sahibi kimdir?

Gittigidiyor neden kapandı, sebebi nedir, Gittigidiyor kimin, sahibi kimdir, nerelidir, ne zaman kapanacak, kapanma nedeni belli oldu soruları Türkiye'nin ilk alışveriş sitelerinden biri olan Gittigidiyor ile ilgili alınan kararı duyanlar tarafından merakla soruluyor.

Google Haberlere Abone ol
Gittigidiyor neden kapandı, sebebi nedir, kimin?

Gittigidiyor neden kapandı, sebebi nedir, Gittigidiyor kimin, sahibi kimdir, nerelidir, ne zaman kapanacak, sitenin kapanma nedeni belli oldu soruları Türkiye'nin ilk alışveriş sitelerinden biri olan Gittigidiyor ile ilgili alınan kararı duyanlar tarafından merakla soruluyor. Gittigidiyor neden kapandı, sebebi nedir, Gittigidiyor kimin, sahibi kimdir?

Küresel e-ticaret devlerinden eBay, Türkiye'deki pazaryeri şirketi GittiGidiyor'u kapatıyor. Kullanıcılar 18 Temmuz'dan itibaren yeni satın alımlar yapamayacak.
ABD merkezli küresel e-ticaret firması Ebay, GittiGidiyor'un Türkiye'deki faaliyetlerine son vereceğini duyurdu. Açıklamada, eBay'in 2011 yılında GittiGidiyor'un çoğunluk hissesini satın aldığı ve şirketi bağımsız bir platform olarak işlettiği hatırlatıldı.

Gittigidiyor kapanıyor mu, neden kapanıyor, ne zaman kapanacak?
Gittigidiyor kapanıyor mu, neden kapanıyor, ne zaman kapanacak?

 

eBay'in ticari operasyonlarını küresel ölçekte düzenli olarak gözden geçirdiği aktarılan açıklamada, "eBay, bu zor fakat stratejik kararı pazardaki rekabet dinamiklerine dayanarak almıştır. eBay, platformun taşınmasına yardımcı olmak için GittiGidiyor alıcıları ve satıcıları ile yakın iş birliği içinde çalışacak ve günün ilerleyen saatlerinde onlarla daha ayrıntılı bilgi paylaşacak" ifadelerine yer verildi. 

Belirtilen tarihten itibaren satıcıların yeni ürün listeleyemeyeceği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"18 Temmuz'dan itibaren alıcılar yeni satın alımlar yapamayacak. Alıcılar ve satıcılar GittiGidiyor'daki 'Hesabım' sayfalarına 5 Eylül 2022'ye kadar erişim sağlayabilecek. GittiGidiyor'un kapatılmasının eBay'in 2. çeyrek veya tüm yıla ait sonuçları üzerinde önemli bir etkisi olması beklenmiyor. Referans olarak, GittiGidiyor, eBay'in 2022 yılının ilk çeyreği sonundaki konsolide aktif alıcı sayısına yaklaşık 4 milyon aktif alıcı ile katkıda bulunmuştur."

GİTTİGİDİYOR KİMİN, KİM KURDU, ŞU ANKİ SAHİBİ KİM?

GittiGidiyor.com, Serkan Borançılı, Burak Divanlıoğlu ve Tolga Kabataş tarafından 2001 yılında, İstanbul'da kurulan, alıcı ile satıcıları buluşturan bir e-ticaret sitesiydi.

2001 yılında hem alıcıları hem de satıcıları koruyan "Sıfır Risk Sistemi" olarak adlandırılan bir ödeme-onay sistemi geliştirdi.

GittiGidiyor'da her gün, cep telefonu, televizyon, beyaz eşya, fotoğraf makinesi, bilgisayar, giyim ve mücevher, anne bebek, kozmetik kişisel bakım, ev dekorasyon ürünlerinden; para, pul, plak, eski kitap ve dergi benzeri koleksiyon malzemelerine kadar toplam 4.000 kategoride binlerce ürün satışa sunulmaktadır.

2007 yılı Mayıs ayında dünyanın en büyük e-ticaret sitesi eBay, GittiGidiyor'a ortak oldu.

Bu stratejik ortaklık ve karşılıklı know how transferiyle GittiGidiyor, hizmet çeşitliliğini artırdı.

GittiGidiyor'un kurucuları arasında yer alan Aydonat Ataseverin liderliğindeki ekip tarafından, bir GittiGidiyor iştirakı olarak ancak bu şirketten farklı hareket eden bir şirket olarak kurulan Cimri.com, 12 Mayıs 2008 tarihinde açık beta sürümüyle yayın hayatına başladı.

2011 yılı Mayıs ayında eBay'in GittiGidiyor'un %93 hissesini satın aldı.

GİTTİ GİDİYOR NE ZAMAN KAPANACAK?

Bu satış sonrasında, Cimri.com'un tamamı iLab Ventures'a satıldı.

Gittigidiyor'un sahibi olan eBay, 20 Haziran 2022 tarihinde Gittigidiyor'un yeni ürün listeleme (yeni ilan verme) sistemini kapattı.

18 Temmuz'a kadar alışverişe açık olacak sitenin Hesabım bölümü, 5 Eylül'e kadar açık olacak.

Müşteri hizmetleri ise 30 Eylül 2022 Cuma gününe kadar Gittigidiyor müşterilerine destek vermeye devam edecek.

30 Eylül 2022 Cuma gününden sonra ise artık siteye giriş yapılamayacak.

GİTTİGİDİYOR'DAN AÇIKLAMA

Gittigidiyor sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, " eBay'in Türkiye'de süregelen rekabet dinamikleri doğrultusunda aldığı kararla, GittiGidiyor olarak faaliyetlerimizi durdurarak platformumuzu kapatacağımızı üzülerek bildiriyoruz.

Bu zor kararın tüm süreçlerinde önceliğimiz her zaman çalışma arkadaşlarımız, satıcılarımız ve alıcılarımız için güvenilir bir süreç yönetimi gerçekleştirmek olacak. 18 Temmuz 2022 tarihine kadar alışverişe açık olacak platformumuz, 20 Haziran 2022'den  itibaren yeni ürün listelemeye kapatıldı.

Site üzerindeki "Hesabım" bölümü, tüm alıcı ve satıcılarımızın tamamlanmamış işlemleri için 5 Eylül 2022 tarihine kadar açık kalacak. Müşteri hizmetlerimiz ise 30 Eylül 2022 tarihine kadar kullanıcılarımıza destek vermeye devam edecek." ifadelerine yer verdi.

MERAK EDİLEN KONULARDA CEVAPLAR YAYINLANDI

Müşteri hizmetleriyle hangi kanallardan ve hangi tarihe kadar iletişim kurabileceğim?

Her türlü soru ve talepleriniz için 30 Eylül 2022 tarihine kadar müşteri hizmetleri bölümümüz hizmet vermeye devam edecektir.

Satıcıya ulaşamazsam kiminle irtibata geçeceğim?

Satın aldığınız ürün/ürünlerle ilgili her türlü soru ve talepleriniz için müşteri hizmetleri bölümümüz 30 Eylül 2022 tarihine kadar hizmet vermeye devam edecektir.

Aldığım ürünün iadesini nasıl yaparım?

İptal ve iade işlemlerinizi, 5 Eylül 2022 tarihine kadar "hesabım" bölümü üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Tüm soru ve talepleriniz için 30 Eylül 2022 tarihine kadar müşteri hizmetleri bölümümüz hizmet vermeye devam edecektir.

Ürün garantisiyle ile ilgili kiminle irtibata geçeceğim?

Garanti kapsamındaki ürünlerle ilgili ürünün satıcısı ile irtibata geçebilirsiniz. Hesabım bölümü üzerinden 5 Eylül 2022?ye kadar satıcınıza ulaşabilir, diğer tüm sorularınız için müşteri hizmetleri bölümümüzü arayabilirsiniz.

Yurt dışından satın aldığım ürünlerin son durumu ne olacak?

Yurt dışı alışverişleriniz belirtilen kargo sürelerinde tarafınıza teslim edilecektir. Tamamlanmamış tüm işlemleriniz için 5 Eylül 2022 tarihine kadar "hesabım" bölümünden işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Henüz kargolamadığım ürünleri göndermek istiyorum. Süreç nasıl devam edecek?

Siparişi verilen ürünlerin kargo gönderimlerini 18 Temmuz 2022 tarihine kadar tamamlamanızı rica ederiz. 17 Temmuz 2022?de alınan siparişler için alıcıyla olan tüm işlemlerinizi 5 Eylül 2022 tarihine kadar açık olacak "hesabım" bölümü üzerinden yapabilirsiniz. Konuyla ilgili her türlü soru ve talepleriniz için müşteri hizmetleri bölümümüz 30 Eylül 2022 tarihine kadar hizmet vermeye devam edecektir.

Kargoladığım ve alıcıya teslim edilen ürünlerim alıcıya teslim edildikten sonra süreç nasıl işleyecek?

Siparişlerle ilgili tüm işlemlerinizi 5 Eylül 2022 tarihine kadar "hesabım" sayfanız üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Konuyla ilgili her türlü soru ve talepleriniz için müşteri hizmetleri bölümümüz 30 Eylül 2022 tarihine kadar hizmet vermeye devam edecektir.

Son siparişlerim için kargo anlaşmalarım devam ediyor mu?

Kargo şirketleriyle yapılan anlaşmalar devam edecektir. Her türlü soru ve talepleriniz için 30 Eylül 2022 tarihine kadar müşteri ilişkileri bölümümüze ulaşabilirsiniz.

Müşteri hizmetlerine hangi tarihe kadar ulaşabilecek?

Her türlü soru ve talepleriniz için müşteri hizmetleri bölümümüz 30 Eylül 2022 tarihine kadar hizmet vermeye devam edecektir.

Hesabım bölümüne erişim hakkım kalkacak mı?

Hayır. Tamamlanmamış işlemlerinizi, 5 Eylül 2022 tarihine kadar, "hesabım" sayfası üzerinden tamamlayabilirsiniz. Her türlü soru ve talepleriniz için 30 Eylül 2022 tarihine kadar müşteri ilişkileri bölümümüz destek vermeye devam edecektir.

Kalan ödeme tutarım ile ilgili nasıl destek alabilirim?

Vadesi gelmiş tüm ödemeleriniz vade gününde bankanıza aktarılacaktır. Ödemelerinizle ilgili tüm soru ve talepleriniz için müşteri hizmetleri bölümümüz 30 Eylül 2022 tarihine kadar hizmet vermeye devam edecektir.

Son sattığım ürünleri iptal etmek istiyorum. Toplu olarak iptal edebilir miyim?

Sipariş aldığınız ürünlerin gönderimini gerçekleştirmenizi rica ederiz. Alıcılarınızla süreci doğru bir şekilde yürütebilmeniz için "hesabım" bölümü 5 Eylül 2022 tarihi gün sonuna kadar açık kalacaktır. Ödemeleriniz vadesi geldiğinde banka hesabınıza aktarılacaktır. İade ve iptallerle ilgili tüm soru ve talepleriniz için 30 Eylül 2022 tarihine kadar müşteri hizmetleri bölümümüz hizmet vermeye devam edecektir.


 

Yorumlar

a.ülker özcan Bu site bence çok şey örneğin ihtiyaçlarımızın çoğunu temin ediyorduk Üzüldüm topluma gerçek manada hizmet veren bir satış müessesinin böylesi ayrılışı gerçekden üzücü ALLAH çalışanlara güç kuvvet nasipeylesin inşallah
kemal türker baktım ki yıllardır aldığım çoğu şeyi gittigidiyor dan almışım: televizyondan buzdolabına , araç lastiğinden şarj kablosuna. hiç problem çıkmadı , çalışanlara teşekkür eder sonraki hayatlarında da talihlerinin açık olmasını dilerim.
eski GG li içine girdi , ülkemizin alıcı satıcı eğilimlerini , dinamiklerini öğrendi. bu stratejik bilgiye sahip oldu. sonra sulandırdı, bulandırdı. fişi çekti.. malum mihrakların eline geçtikten sonra zaten hizmet kalitesi kabul edilemez derecede düşmüş, komisyanlar bizimle çalışma" anlamına gelecek derecede yükseltilmişti.. sahipleri onu satmasaydı yine aşırı rekabetle yok edeceklerdi.. yine bilindik hikaye!
Fikret Çelik Niye "çok iyi" olan herşey yok olmak zorunda? Sizden 15 yıldır yaptığım tüm alışverişler helal olsun! Beni, bir alıcı olarak hiç madur etmediniz, gidiyor olmanıza gerçekten üzüldüm...