Giresun'dan dehşete düşüren görüntüler, şehir heyelan altında

Giresun'da meydana gelen heyelan nedeniyle şehrin bir kısmı toprak altında kaldı. Sel ve heyelan nedeniyle şu ana kadar biri asker 4 kişi hayatını kaybetti.

Giresun'dan dehşete düşüren görüntüler, şehir heyelan altında - Sayfa 1

Giresun'da dün etkili olan şiddetli yağmur, sel ve heyelanlara yol açtı. Sağanak nedeniyle Ordu sınırındaki Abdal Deresi ve Dereli ilçesindeki dere taştı. Taşkında Giresun-Dereli-Sivas yolu ulaşıma kapandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Giresun'daki sel felaketine ilişkin açıklama: İlk aldığımız bilgiler 5 ölümüz, 12 yaralımız olduğu yönünde. Devlet olarak buradaki tahribatı, yıkımı Allah'ın izniyle süratle aşarız.

Selin vurduğu Dereli ilçe merkezinde incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ölü sayısının 4'e çıktığını, bunlardan 1'inin kayıp jandarma olduğunu ve kayıp 11 kişiyi ise arama çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. Bakan Soylu, "Şu ana kadar 127 vatandaşımız, arama kurtarmada kurtarıldı" demişti.

Giresun'dan dehşete düşüren görüntüler, şehir heyelan altında - Sayfa 2

Giresun'da selin vurduğu Dereli ilçe merkezinde incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2 kişin cansız bedenlerine ulaşılmasıyla ölü sayısının 4'e çıktığını, bunlardan 1'inin kayıp jandarma olduğunu ve kayıp 11 kişiyi ise arama çalışmalarının sürdüğünü açıklamıştı.


Soylu, eline aldığı harita üzerinden Giresun'da gün içinde yağışın düştüğü bölgeleri gösterdi.

Yoğun yağış sonrasında Dereli ilçe merkezinde suyun 2 metrenin üzerine kadar çıktığını belirten Soylu, suyun tüm merkezi etkisi altına alabilecek şekilde yükseldiğini dile getirdi.

Bakan Soylu, burada ilk önce 5 vatandaşın mahsur kaldığının söylendiğini anımsatarak, "Çünkü Dereli'ye şu anda ulaşmak da mümkün değil, Dereli yolu da kapalı. Tali yollardan gelen birtakım kurtarma araçları vasıtasıyla bir, iki kurtarma aracı, ekskavatör buradaki vatandaşlarımızı kurtardılar. Şu anda yine Dereli'de bir düğün salonunda 20 vatandaşımız ki biraz önce güvenli bir yere alındıkları da söylendi ama onlarla ilgili de kurtarma çalışmaları devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

Giresun'dan dehşete düşüren görüntüler, şehir heyelan altında - Sayfa 3

Şiddetli yağış dolayısıyla sel ve heyelanların yaşandığı Giresun'a gelen Soylu, AFAD Merkezinde yetkililerle bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu.

Giresun'dan dehşete düşüren görüntüler, şehir heyelan altında - Sayfa 4

Soylu, toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, 22 Ağustos günü sabah itibarıyla Giresun'da başlayan yağmurun öğleden sonra şiddetini artırdığını söyledi.