Getir kimin markası, şirketi, sahibi Nazım Salur nereli, yüzde 100 Türk şirketi mi?

Getir kimin markası, şirketi, sahibi Nazım Salur nereli, yüzde 100 Türk şirketi mi? Getir kim tarafından ne zaman ve nerede kuruldu? Özellikle de Avrupa'ya el atması dikkatleri üzerine çekti. Online siparişte iddialı bir şekilde sektöre giren şirketin kim tarafından kurulduğu merak ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
Getir kimin markası, şirketi, sahibi Nazım Salur?

Getir kimin markası, şirketi, sahibi Nazım Salur nereli, yüzde 100 Türk şirketi mi? Eve sipariş getirme konusunda kendini aşan Getir kimin, kim tarafından ne zaman ve nerede kuruldu? Getir'in genel merkezi nerede şubeleri ve hizmetleri nerelerle sınırlıdır? Online ticarete hızlı bir şekilde giren Getir, hızlı sipariş ulaştırma konusunda iddialı bir şekilde ilerliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Nisan 2021 Çarşamba günü AK Parti Grup Toplantısında Getir'in başarısından söz etmesi dikkatleri bir kez daha bu markaya çevirdi. Peki, Getir kimin markası, şirketi, sahibi Nazım Salur nereli, yüzde 100 Türk şirketi mi?

Getir kimin markası, şirketi, sahibi Nazım Salur nereli, yüzde 100 Türk şirketi mi?
Getir çalışma ekibi

 

İşte Getir ve Getiryemek'in sahibi konusunda merak edilen bilgilerden bazıları: 

Getir kimin markası, şirketi, sahibi Nazım Salur nereli, yüzde 100 Türk şirketi mi?
Getir'in Londra filosu

 

Getir, bundan beş yıl önce yani 2015 yılında Nazım Salur tarafından kuruldu. 

Getir'in sahibi Nazım Salur'dur. Salur'u Türkiye, "BiTaksi" uygulamasını geliştiren isim olarak biliyor.

55 yaşında olan Salur bu uygulaması ve Getir uygulamasıyla ödüle layık görülmüştü. 

Getir kimin markası, şirketi, sahibi Nazım Salur nereli, yüzde 100 Türk şirketi mi?
Nazım Salur 50 yaşında teknoloji dünyasına girdi. İlk olarak BiTaksi uygulamasını geliştirdi. Daha sonra da dünyada "10 dakikada sipariş yetiştiren tek uygulama" olarak değerlendirdiği "Getir" uygulamasını geliştirdi. Kısa süre sonra da yabancı yatırımcı buldu. Uygulama şu anda İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Kocaeli gibi illerde hizmet veriyor.

 

Nazım Salur, kendi girişimi olan "Getir" için bir röportajı esnasında şunları söylemişti: 

Getir, zamanla oynayan, zamanı ana ürünü yapan bir girişim. Ben 10 dakikada bulunduğunuz yere 600 civarında ürünü getiriyorsam size aslında o ürünlerden önce sattığım şey zaman. Büyük şehir insanı için çoğunlukla zaman paradan daha önemli bir unsur haline geliyor. Biz küçük bir fark karşılığında insanların alışverişle ilgili zamandan tasarruf etmesini sağlıyoruz. Ayrıca Getir’in en önemli özelliklerinden biri dünyada bir ilk olması. Dünyada 10 dakikada ürün teslim edebilen tek şirketiz.

 

Merkezi ise İstanbul Beşiktaş'ta bulunuyor. 

Ancak şimdilik İstanbul dışında ayrıca Ankara, İzmir, Bursa ve Kocaeli'de hizmet ediyor.

En büyük özelliklerinden birisi kendi tedarik depolarından hızlı bir şekilde sipariş ulaştırmasıdır.

Getir'in temel sloganı siparişi 10 dakika içinde ulaştırmaktır. 

Online uygulamalar üzerinden hizmet veriyor. 

Hızlı olmasının avantajı ise kendi depolarındaki ürünlerden hızlı bir şekilde siparişi hazırlayarak hedefe ulaştırmasıdır.

Tüketici ile arasındaki bu ilişki onu benzerlerinden farklı kılıyor. Glovo ve benzeri uygulamalar genel olarak piyasada bulunan iş yerlerinden ve anlaşmalı oldukları depolardan siparişe aracılık ederler. Ancak Getir ise bizzat kendi depolarıyla çalışarak büyük bir avantaj elde ediyor.

Getir ihtiyaç duyulan ürünleri 10 dakika içerisinde getirmeyi amaçlayan uygulama üzerinden çalışan çevrimiçi market uygulamasıdır. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Kocaeli'nde seçili bölgelerde 100'den fazla depo ile kullanıcılara hizmet vermektedir.

YABANCI YATIRIMCI ALDI

Türkiye'deki benzer birçok girişimde olduğu gibi Getir de kurulduktan sonra yatırımcı ihtiyacı ortaya çıktı. Bu konuda şansları yaver gitti ve bekledikleri yatırımcıyı kısa sürede buldular. Bu onu sektörde tutunmasını sağladı.

Getir market siparişi sisteminin yanında yemek siparişini de kısa sürede teslim etmek amacıyla Getir Yemek sistemini belirli bölgelerde hizmete aldı. Michael Moritz öncülüğündeki yabancı yatırımcılar uygulamaya 38 milyon dolar yatırım yapmıştır.

Türkiye'de online sipariş konusunda henüz büyük bir açık bulunuyor. Özellikle de büyük şehirlerdeki trafik yoğunluğu, hayatın hızlı bir şekilde işleyişi hızlı ve pratik sipariş uygulamalarını ihtiyaç haline getiriyor. 

İnternet üzerinden sipariş veren tüketiciler ise son derece sabırsız ve aceleci oldukları için bu alanda en hızlı hizmeti verenleri tercih ediyor. Aslında bu da beraberinde çok büyük sorunlar getirse de rekabetten geri kalmak istemeyen şirketler buna ayak uydurmaya çalışıyor.

Örneğin 10 dakikada sipariş veya 30 dakikada siparişi yetiştiremezsek paranız iade sloganlarıyla hareket eden birçok firma türlü sorunlara neden oluyor. En başta da bu siparişleri yetiştirmeye çalışan personelin hayati tehlikesi, psikolojik sorunları ortaya çıkıyor. Ancak acımasız kapitalist dünyada bu tür sorunlar maalesef önlenemiyor. 

DEV YATIRIM ALDI

Getir 2021 yılının ilk ayında devasa bir yatırım alarak yurt dışından yatırım alan yerli girişimlerden biri olma yolunda ilerlemeye başladı. 

Getir, yurtdışı büyüme için gerçekleştirdiği ikinci fonlama turunda 128 milyon dolar yatırım alarak toplam değerini 850 milyon dolara yükseltti.

Eğer üçüncü bir tur olursa bu rakamın 1 milyar doları geçmesi bekleniyor. Getir’in fonlama sağladığı kurumlar arasında Michael Moritz’in Crankstart Investments ve Brazilian Base Partners’ının yanı sıra, Tiger Global, Goodwater Capital, Revo, Fiba ve Esas yer aldı. 

Getir en son yemek sektörüne de girerek yaptığı hamleyle Türkiye ve dünya genelinde alanında lider olma yolunda önemli bir adım atmış oldu.

Türkiye'de şu anda Getir kendi alanında zirvede ilerliyor. 

Gerek hızlı reaksiyon alarak müşteri memnuniyeti odaklı çalışması gerekse birden fazla alanda hizmet vermesi onu ilgi çekici ve farklı kılıyor.


 

 Kaynak: SonHaberler

Yorumlar